Last news in Fakti

14 Септември, 2018 09:23 9 356 9

TIR-ове на водород от Hyundai идват в Европа

  • tir-
  • hyundai
TIR-ове на водород от Hyundai идват в Европа - 1

Корейците от Hyundai публикуваха първо изображение на камион, снабден с електрически силов тракт, задвижван от водородни клетки. На европейските пазари, новият TIR на водород ще се появи следващата година.

Плановете за серийно производство на "зелен" влекач, корейците анонсираха на изложението в Хановер, като представители на марката обещаха, че в началото на следващата година ще разкрият всички ТТ данни на модела.

Към момента е известно само, че иновацията ще се отличава визуално от стандартните TIR-ове. Основният стилистичен елемент е свързан с радиаторната решетка, която по форма наподобява водородни клетки.

В моделната гама на Hyundai вече съществуват леки автомобили на водород. Това са кросоувърите iX35 Fuel Cell и NEXO. Последният дебютира на изложението CES през януари тази година и може да изминава автономно 590 километра.

TIR-ове на водород от Hyundai идват в Европа
Hyundai NEXO


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    19 10 Отговор
    Водородът откъде ще вземете бре? Получава се с електролиза на вода, а за тази електролиза се иска ток. Ток се иска и за компресираш водорода до степен да бъде напълнен в бутилка за да може да се ползва за подобен камион. Когато този ток е добит предимно от електроцентрали с горивни процеси няма никаква екологична полза, а само се увеличава въглеродния отпечатък в природата от загубата не енергия при всичките тези трансформации - да построиш ТЕЦ , да произведеш земекопни и транспортни машини, да изкопаеш въглищата, да ги транспортираш до ТЕЦ-а, да ги изгориш, произвеждайки ток, да построиш и да транспортираш този ток по електропровод със съответните загуби до помещение, в което извършваш електролиза, да произведеш компресори и бутилки за съхранение на така произведения водород и най-сетне да произведеш камион Хюндай, който да работи с водорода. Къде тук е екологията. Това е динозавърски въглероден отпечатък!

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Усмивката

    5 5 Отговор
    Бедна ти е фантазията....не се напъвай .Най много да излезе серен диоксид,и ще да замърсиш природата
  • 3 гост

    5 3 Отговор
    Тия от Хюндай наистина дръпнаха напред. Обаче така като гледам ние българите пак сме недоволни, и абсолютно всичко знаем. Там хората да не са прости бе? Със сигурност са мислили и за това. Стоите пред клавиатурите бездействате , но пък всичко знаете! Да вземат вече вас да питат кое как да стане
  • 4 ГоГо

    0 3 Отговор
    Водородни клетки, кво ще рече. Браунов газ на Юл Браун(Илия Вълков). В Гуугъл е описано доста.
  • 5 Прекалено

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Грую":

    Събрали се една тумба корейчета и джгара-джугара направили цял ТИР дето върви с ток, произведен от водородна клетка. Видял ги бай Грую и като почнал да им се кара - от къде ше го вземете тоя водород бе мискини?!? В нашто село водород няма, пък и кюмюро не си го давам за водороди да ми горите! Гледат корейците и не вярват на ушите си - глава има, мозък няма :)
  • 6 бай Грую

    1 1 Отговор
    На кое точно му се вика водородна клетка? И как ще съхраняват произведения водород? Те, света не щат да чуят за пропан-бутан, не щат да се качват на "такава бомба" дето е 40 атм. Сгъстения водород не стига за пътуване, металхидридите също не са удовлетворяващи. Втечнения водород иска само една молекула кислород и изчиства вас и още доста около вас от тази реалност.

    Коментиран от #7

  • 7 Абе аз имах ли глава

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "бай Грую":

    Айде бе ама сериозно ли това, я пак???
    Смесвай го водорода с кислород колкото си искаш и познай какво НИЩО!!!!
    И бай Грую започва да се пита абе аз имах ли глава нямах ли???
    Трябва ти ИСКРА, ИСКРААААААА.
    А иначе Хюндай отдавна работи по това ще има ли успех не си ти който да каже не се знае знае ли се.
  • 8 Радо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Грую":

    в дъюаржави като Англия се предлага по бензиностанциите на равна цена с бензина
  • 9 Сър Алтън Джон

    0 0 Отговор
    Гледах в един корейски научнопопулярен филм в който главната инженерка беше цици и половина