Отидете към основна версия

4 820 13

Най-продаваната и най-евтина ел.кола в света ще се превърне в ретро автомобил

  • wuling-
  • hongguang mini ev

Компанията в социалните мрежи намекна за масово производство на нова специална версия на Wuling Hongguang Mini EV

Китайският Wuling подготвя поредната специална версия на известния електрически компактен електромобил Hongguang Mini EV. Този път моделът ще промени радикално екстериора си.

Електромобилчето вече ще изглежда като истинска ретро кола. Предницата тук е почти напълно променена и са добавени сладки кръгли фарове. Отстрани има хромирани лайстни, които визуално правят колата малко по-динамична.

Обръщаме внимание и на задните колела, полузатворени от капаци. А самите колела получават оригинални аеродинамични тасове. Отзад има значително по-малко разлики от оригинала, освен че бронята и логото са сменени. Що се отнася до интериора, той е взет от конвенционален електрически автомобил, но получава нов цвят на интериора.

Няма информация за промени в електрическия силов тракт. Конвенционалният Hongguang Mini EV е оборудван с един електромотор с мощност 27 конски сили и 85 Нм въртящ момент. Има две батерии за избор: 9.2 и 13.8 kWh, което ви позволява да изминете съответно 120 и 170 километра с едно зареждане.

Между другото, скоро се очаква сериозен ъпгрейд, в който компактното електромобилче ще бъде оборудвано с батерия с капацитет 26.5 kWh, която ще осигури пробег до 280 км по стандарта CLTC.

Освен това в семейството има и много други специални версии. Например, представянето на Gameboy, в допълнение към няколко уникални екстериорни опции, предлага и по-мощен електродвигател с 33 конски сили, а след известно време ще дебютира отворена версия на "бебето" , която ще стане с 205 килограма по-тежка, но в същото време мощността на двигателя вече ще достигне 41 к.с.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.

Свързани новини