Отидете към основна версия

8 429 53

Една седмица до старта на новата стара Lada Niva

  • lada-
  • niva-
  • опростени автомобили

След малко повече от седмица, на 11 юли тази година, АвтоВАЗ ще поточната линия за комплекси за заваряване и боядисване на т.нар. опростени автомобили с висока проходимост Niva Legend. Два дни след това, на 13 юли компанията ще започне сглобяването на тези автомобили.

Монтажът ще се извършва на една смяна (за разлика от опростената Grantа, която се сглобява на две смени), произвеждайки по около 200 серийни превозни средства на ден. Руснаците имат план и за производство на съплатформената Niva Travel, която ще се произвежда на същата поточна линия, но нейното сглобяване е планирано да бъде възобновено по-късно - през август.

Ще припомним, че на 5 април тази година легендарния руски всъдеход отпразнува своя рожден ден - първите екземпляри на VAZ-2121 Niva започват да слизат от поточната линия на тази дата през 1977 г - преди 45 години. Това всъщност е и първата независима разработка на АвтоВАЗ, която за известно време е и най-скъпият и престижен модел на марката.

Любопитно е още, че тези автомобили няма да разполагат с въздушни възглавници, ABS и ESP системи, както няма да имат и навигационна и мултивмедийна система. Освен това опростените модификации ще получат двигатели със силно занижен екологичен клас, отговарящ на стандарта Евро-2. Това е така, защото изпускателната система с каталитичния конвертор ще бъдат заменени с по-стар дизайн на генерацията с единична сонда.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 34 гласа.

Свързани новини