Отидете към основна версия

6 673 63

Руснаците не могат да си купят дори "опростената" Lada Niva, защото няма коли

  • lada-
  • niva-
  • продажби

В Русия се оказа невъзможно да се купи дори опростената версия на Lada Niva, която е без въздушни възглавници и антиблокираща система. Потенциалните купувачи получават директен отказ във всички големи представителства на марката, като дилърите се позовават на факта, че колите не са налични.

Някои дилъри заявяват, че все още не са успели да видят т.нар. антикризисни Lada Niva, а други се позоват на факта, че всички автомобили вече са разпродадени и производителят не може да изпълни всички поръчки. Само в един салон в столицата Москва колата е налична, но струва значително повече от препоръчителната цена на дребно.

Мениджърите на представителствата обещават, че колите ще пристигнат в шоурумите в близко бъдеще, но кога точно ще се случи това - не се уточнява. На единственото място в Москва, където опростената Niva е налична, тя се продава за сума от 800 хиляди рубли, което по текущия обменен курс се равнява приблизително на 25 000 лева.

Цената на "антикризисната" Lada Niva беше разкрита в края на юли и от руската марка заявиха, че тя ще е под 20 000 лева (640 000 рубли). Колата се качи на конвейера на 13 юли, а от края на юли започнаха да се изпращат партиди автомобили до дилърите. Те обаче, както се оказва, са съвсем недостатъчни.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 29 гласа.

Свързани новини