Last news in Fakti

10 Август, 2022 10:09 6 659 63

Руснаците не могат да си купят дори "опростената" Lada Niva, защото няма коли

  • lada-
  • niva-
  • продажби
Руснаците не могат да си купят дори  "опростената" Lada Niva, защото няма коли - 1

В Русия се оказа невъзможно да се купи дори опростената версия на Lada Niva, която е без въздушни възглавници и антиблокираща система. Потенциалните купувачи получават директен отказ във всички големи представителства на марката, като дилърите се позовават на факта, че колите не са налични.

Някои дилъри заявяват, че все още не са успели да видят т.нар. антикризисни Lada Niva, а други се позоват на факта, че всички автомобили вече са разпродадени и производителят не може да изпълни всички поръчки. Само в един салон в столицата Москва колата е налична, но струва значително повече от препоръчителната цена на дребно.

Мениджърите на представителствата обещават, че колите ще пристигнат в шоурумите в близко бъдеще, но кога точно ще се случи това - не се уточнява. На единственото място в Москва, където опростената Niva е налична, тя се продава за сума от 800 хиляди рубли, което по текущия обменен курс се равнява приблизително на 25 000 лева.

Цената на "антикризисната" Lada Niva беше разкрита в края на юли и от руската марка заявиха, че тя ще е под 20 000 лева (640 000 рубли). Колата се качи на конвейера на 13 юли, а от края на юли започнаха да се изпращат партиди автомобили до дилърите. Те обаче, както се оказва, са съвсем недостатъчни.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иванка

    68 30 Отговор
    Социализма се върна. Ако искаш кола, записваш се в списъка и чакаш 2-3г да я произведат. Ама иначе за пред народа и матрЯла "всичко си произвеждаме сами и не ни трябва никой, имаме си ресурси и сме си самодостатъчни."

    Коментиран от #52

  • 3 Цвятко

    77 29 Отговор
    ХАхахахах! Ама нали всичко си имаха и запада сам се прецакал? Тука коли колкото искаш има, и на каквито искаш цени и версии. И пари има да си ги купуваме. В Русия ни пари ни коли има. Смях!

    Коментиран от #9, #13

  • 4 Кви ЛАДИ...

    57 21 Отговор
    Да се качват на тачанките, през зимата на шейните, и маршал Будьони да поведе непобедимата руска кавалерия в Украйна към победа...Ах летете ескадрони...и така нататък.

    Коментиран от #36, #62

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Софиянеца

    66 24 Отговор
    Не се и учудвам. И по соца повтаряха по радио точката колко ни е пълен хладилника, ама в хладилника нямаше нищо. И те така. За пред медиите всичко си имат, ама реално - празен хладилника.

    Коментиран от #10, #58

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тома неверни

    33 40 Отговор
    Фейк, в Русия се продават куп модели китайски автомобили

    Коментиран от #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Kaпитализъм

    14 16 Отговор

    До коментар #6 от "Софиянеца":

    ... в действие!!! Пак ние сме виновни!!! 35 години с нас се оправдавате!!! Вземете прочетете някои книги!!! То не може вечно да си на компютъра!!!

    Коментиран от #32

  • 11 Нека да пиша

    54 20 Отговор
    На опашката със списък ,може след 10 години да им дойде реда . Ще бъде както едно време в НРБ и СССР, списък за хладилник, телевизор ,автомобили. При Путлер, има СССР 2
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 след като си

    24 36 Отговор

    До коментар #3 от "Цвятко":

    толова умен ходи си купи чисто нова кола от някой шоурум из българия да видиш какво ще ти кажат ! но това не е важно нали важното е да се оплюва народа благодарение на който не си резнат на едно място…

    Коментиран от #31

  • 14 ДДД

    35 12 Отговор

    До коментар #8 от "Тома неверни":

    Говорим за Лада, не за китайски коли. Четете бе хора, пък тога коментар

    Коментиран от #25

  • 15 Ана Лог

    27 4 Отговор
    Ще ме извиявате ама н Ферари така правят - не продават на всеки ))))))))))))))))))
  • 16 трябва да спрм да се мием

    11 19 Отговор
    Ефектът от подмиване само на Д-то, краката и подмишниците вече даеа резултат. Принудихме руснаците да чакат като нас за производството на нова кола. Трябва да продължим и да спрем изцяло да се подмиваме и да намалим потреблението на газ и за колите с над 60%, за да ги поставим на колене и да нямат избор освен да си купуват само най модерните китайски коли като например най новия модел на Хуавей който струва около 110 000 лева с държавната субсидия в Китай.
  • 17 Рашка с прашка

    36 15 Отговор
    Заместването в руската икономика върви с пълна сила. Понеже санкциите не работят, руснаците заместват колите с ходене пеша, хахаха
  • 18 Флин

    16 25 Отговор
    И? Къде е новината? За автомобили вече се чака. Защо ,например, не напишете нещо за чакането в Европа? Кажете колко месеца/ години немците трябва да чакат за ВЕЧЕ платените си бмв-та ? А те не са лади за по 20 хилядарки. За мен лично, много по-шокиращо е положението в Европа. Давам прост и елементарен пример: плащаш нещо, което е с многократно надценена стойност и не го получаваш. Купуваш дръгливо бмв за 80 хил евро, но не го получаваш. Въпреки това продължаваш да го изплащаш ....и да го чакаш да излезе от някой център за " Nacharbeit " . Чакането може да продължи безкрайно, няма срокове, няма гаранции . Сигурно е само едно, парите ти ще бъдат взети и разпределени между "мениджърите " под формата на стотици хилядни и милионни /според позицията/ бонуси. За тези истории кога? Утре ?

    Коментиран от #34, #40

  • 19 Дедо-вия

    19 28 Отговор
    Защо пишете глупости??? И в западнаЛА европа се чака по 1-2 години за производство, доставките са най-рано за лято 2023. По тази причина първо скочиха цените на употребяваните коли, сега и предлагане няма.
    А стига плюли по Русия. Защото ,,богата,, европа рЕзко обедня, само за 2-3 месеца без руска газ и китайски чипове.
    ,,богата,, европа винаги и била богата на гърба на някой. Е, всичко свърши

    Коментиран от #21, #41

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Дуай Липа

    13 6 Отговор
    ми одят пеша ората бе, тя ПКП го е измислила. А вие нарязахте ли дръвата за зимата?
  • 23 Импас

    6 15 Отговор
    Ау,горките руснаци.На този пазар ще внесат коли колкото трябва, след като няма коли,а има пари.
    Не е важно да се напише нещо,важното е да е значимо.
  • 24 Георги

    11 21 Отговор
    Ще почакат Малко и догодина ще има в изобилие коли. Не ги мислете руснаците. Те ще се оправят бързо.

    Коментиран от #30, #35, #39

  • 25 ежко

    6 6 Отговор

    До коментар #14 от "ДДД":

    Думата "дори" в заглавието е поставена неслучайно!Създава впечатление ,че от всичко предложено на пазара -от най-скъпото до най-евтиното ти нямаш избор дори и при най-евтиното, камо ли до скъпото!Нюанс на езика, придаваш малко по-различен смисъл,а това не е така,нали?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Тъпо соросоидче

    13 18 Отговор
    Аз не се къпя вече. И за това в Русия няма Лада, няма и Нива. А ние тука сме супер добре, отиваш в магазина и си купуваш Баварец за има няма 100 000 евраци и си добре. Седиме си в къщи, с маските разбира се, а танкерите с правоверна газ плуват по Искаро един след друг. Икономиката се развива с бясни темпова и цените скачат все нагоре и нагоре. С други думи, евпропейски рай. Хайде чао, че трябва да си сменям пола.
  • 28 Украинка

    10 18 Отговор
    Не берете грижа за руснаци, вижте себе си, те ще се оправят, все в чужда паница гледате и затова на това дередже.
  • 29 123

    4 14 Отговор
    То па в България много можеш да купиш ако не чакаш поне засега 9 месеца.

    Коментиран от #33

  • 30 Иван

    17 5 Отговор

    До коментар #24 от "Георги":

    Тия ги говориха същите от соца. Да не ги мислим ние тия и ония, щели да се оправят. Ама хладилника - празен! Магазините - празни. Нищо, то светлото бъдеще ще донесе всичко, ей сега само да построим комунизма. За светлото дело е!
  • 31 Цвятко

    13 5 Отговор

    До коментар #13 от "след като си":

    Епа отидих и си купих преди точно 6 месеца. Излез малко от интернет и се запознай с реалността. Не става само с четене на пропаганда в интернет, в истинския живот нещата са по-различни от руските сайтове. Например това че няма нищо в руския хладилни и магазин, ама в сайтовете - "ВСИЧКО ИМА В ИЗОБИЛИЕ!"

    Коментиран от #46

  • 32 Софиянеца

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Kaпитализъм":

    Кой с кого се оправдава, кои сме ние и кои сте вие? Аз съм си аз и заради компютъра и книгите които съм чел, сега и нова кола си имам и пари да си я купя си имам. Кой както се е уредил.
  • 33 Цвятко

    13 6 Отговор

    До коментар #29 от "123":

    Тва да не е жена ти да я чакаш 9 месеца ти роди, бе? Нещо ти е неточна информацията. Наличности си има. Отидваш, плащаш и си заминаваш с новия автомобил.
  • 34 Супер

    10 5 Отговор

    До коментар #18 от "Флин":

    Зле си! Само ти не си разбрал, че започваш да изплащаш, след като влезеш във владение на това което си поръчал! И да, чака се в момента за автомобили от европейски и японски производители, но ако са поръчкови конфигурации. Иначе налични си има ;)
  • 35 Супер

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Георги":

    Малко ме съмнява обаче
  • 36 НЕ ТИЙ ТРОПАЛС НА ВРАТАТА МЕЧКА...

    1 14 Отговор

    До коментар #4 от "Кви ЛАДИ...":

    САМО УНИЩОЖЕНИТЕ В ДНР И ЛНР МЕПЕСЕТА СА МИЛИОНИ.... НОРМАЛНО Е ДА ИМА ГЛАД И ЧАКАНЕ. РАЗБРА СЕ ЧИ НИЙ ВЕЧЕ ША ХОДИМ ЗА ОРИГАНАЛ ДЮНЕР В ОДРИН ПРИ ПАДИШАХА САМО С КАРТИЧКА И ТВА НА УСТРОЙВА КАКТО И ЗАБИТИЯ БАЙРАК С ЛУНАТА В ПОСЛЕДСТВИЕ....
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Иван

    16 3 Отговор
    Заради Путин страдат 200 милиона
    Гадно но факт
  • 39 ФИЛ

    9 3 Отговор

    До коментар #24 от "Георги":

    Кога са били добре?
  • 40 Фоки

    8 4 Отговор

    До коментар #18 от "Флин":

    Ти правиш сравнение германия с русия ли бе умник

    Коментиран от #43

  • 41 Фоки

    7 6 Отговор

    До коментар #19 от "Дедо-вия":

    Това сега с колите е защото има проблем с чиповете.И китай не е никакъв фактор в производството на чипове.Е то ако беше лесно всеки щеше да ги прави.Що като на ХУАУЕЙ му спряха чиповете взе да бере душа и китайците не взеха сами да си ги правят.Голяма любов към нея китайци да ги увличаше дето крадат и копират предимно на готово
  • 42 Чочко от комедията на Зелчо

    9 6 Отговор
    Руснаците нямат пари за нова кола?? А нас ни докараха да не можем и да се ограничаваме даже и за храна.Не може даже да си помисля за нова кола даже от внос (старата нова кола - 8 12 год. от авто къща)
  • 43 Флин

    1 3 Отговор

    До коментар #40 от "Фоки":

    Да, точно това правя.... "професоре"
  • 44 Нашия

    10 5 Отговор
    То тук коли има, но могат да купуват само крадците и експлоататорите. Не съм чул работник с средна заплата да си купи нова кола, та било то и най евтинината.
  • 45 КОРЕКОМ

    8 2 Отговор
    Пак ще има вноски за блатните орки,хак им е били са блатни,са и ще бъдат винаги азиатски примитиви!!
  • 46 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #31 от "Цвятко":

    Пробвай сега да си я купиш. Да видиш как се чака 2 години за Range Rover. То и Руаия преди 6 месеца се продаваха налични коли

    Коментиран от #50

  • 47 Той

    7 3 Отговор
    Имам 20 години стаж,на 39 съм-и аз не мога да си купя нова кола!Европейско ми е!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #49, #55

  • 48 Амин

    3 0 Отговор
    То и БГ е така ...няма нови коли при дилърите
  • 49 Столичанин

    7 2 Отговор

    До коментар #47 от "Той":

    аз пък съм на 30 с 7г стаж и вече си купих. Как става тая работа? Май професията не те бива много в избора на професия. Все едно да ми сравняваш чистач със 40г стаж и машинен инженер с 40г стаж.
  • 50 Аахахахаха

    5 2 Отговор

    До коментар #46 от "Гост":

    Кой си купува това недоразумение рейндж роувър
  • 51 Германия

    5 4 Отговор
    Чакам новата си кола от 10 декември,
    Това са 8 месеца . И дилъра ми си вдига раменете незнаен кога ще я направят.
    Това е европа Германия а колата се зглобява във франция

    Коментиран от #57

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Нормален

    5 2 Отговор

    До коментар #47 от "Той":

    Щом си на 39 с 20 годишен стаж значи си завършил гимназия или техникум и толкова.Какво можеш да правиш?Дори да слагаш гипсокартон и да лепиш плочки се изкарват добри пари.Явно и това не можеш.

    Коментиран от #59, #60

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Българин

    3 2 Отговор

    До коментар #51 от "Германия":

    Като си с Русия от къде ще си купиш кола бе?От Русия ли?Ама Русия не произвежда коли бе.

    Коментиран от #63

  • 58 Босса

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Софиянеца":

    Тогава хладилника ви беше празен защото работехте половин ден и половин ден четяхте вестници. Сега пак ще гладувате защото продължавате по същата схема но вместо вестник зяпате във фейсбука! :-DDDDD
  • 59 Той

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Нормален":

    За задочно висше чувал ли си-не на всички мама и тате раздават пари,та да има и за образование и за пико!
  • 60 Бат Кольо

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Нормален":

    Познавам доста дето лепят плочки и гипскартон,не могат да си купят нова кола също 😃
  • 61 А Копейкин

    0 3 Отговор
    Защо кара Форд?!!
  • 62 Никси

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кви ЛАДИ...":

    А ТИ РИПАЙ В ЧУШКОПЕКА И ЖЕНАТИ ДА ТЕ ЗАБУТА ПО НЯКОЯ СТРЪМНА УЛИЦА , АКО ВЪОБЩЕ ИМАШ ЖЕНА , АМАН ОТ ПРОПАГАНДАТОРИ !!!.
  • 63 Никси

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Българин":

    А ТИ МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ ЛИ ЧЕТИШ., ЧОВЕКА ТИ КАЗВА ЧЕ ОЧАКВА КОЛАТА ОТ ФРАНЦИЯ , МОЖЕ ДА Е РЕНО , ПЕЖО ИЛИ СИТРОЕН , А ЗАЩО НЕ ГО ПОПИТАШ ЗАЩО СЕ ПРОДАВАТ ЛАДА НИВА В ГЕРМАНИЯ ? !!!.