Отидете към основна версия

17 952 44

За 7 600 лв. се продава перфектен Москвич, забравен 27 години в гараж

  • москвич-
  • 2141

В Русия откриха идеалния Москвич, забравен 27 години в гараж. От 1989 година колата е успяла да измине по-малко от 15 хиляди километра, като през по-голямата част от живота си стои неподвижно в гараж. Сега този автомобил е обявен за продажба.

На сайта Drom се появи обява за продажбата на тази "капсула на времето". По-конкретно става дума за Москвич-2141, произведен през 1989 г. Автомобилът, който се намира в град Юрга, Кемеровска област, е запазен почти идеално състояние.

По каросерията, покрита с фабрична тъмнозелена боя, има единствено малки драскотини, но ръжда няма никъде. Според продавача в идеален ред са и агрегатите на Москвича, който от 1995 година. стои в гаража на дървени трупчета.

Москвич-ът прекара 27 години в гараж и никога не е каран по осолени пътища през зимата, се казва в обявата. В същото време двигателят на автомобила от време на време е припалван, за да остане в работно състояние.

На километража на тази съветска класика се виждат показанията от 14 830 километра, като този пробег е достигнат до 1995 година. Тъмнозеленият АЗЛК-2141 се задвижва от руски 1.5-литров карбураторен двигател UZAM.

Той развива мощност от 72 конски сили и е съчетан с петстепенна механична скоростна кутия. С колата върви и съветски технически паспорт. Продавачът уверява, че всички документи са изрядни и няма да има затруднения с прехвърлянето.

Цената на Москвича е 240 хиляди рубли, което е приблизително равно на цената на два смартфона iPhone 13. Преизчислено в български лева, цената на автомобила е приблизително 7 600 лв по текущия обменен курс.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 42 гласа.

Свързани новини