Отидете към основна версия

53 565 15

Последен шанс: 7 автомобила, които скоро ще бъдат спрени от производство

  • автомобилно производство-
  • нови автомобили

Феновете на тези модели у нас обаче не трябва да се притесняват

Преглеждайки плановете на автомобилните компании за предстоящи нови модели в гамите им, направихме и една интересна справка, от която става ясно кои популярни автомобили ще изчезнат от производство в съвсем скоро време.

Основната причина е, че приходите от продажбите на тези модели на практика не покриват разходите за тяхното производство. Този списък включва основно автомобили от типа седани и хечбеци.

Това е така, защото не е тайна, че напоследък такива автомобили губят популярността си заради все по-набиращите скорост кросоувъри и SUV-та. Към момента единствено най-нискобюджетните леки коли бележат стабилно търсене.

Всички други са под заплаха - както заради горепоменатите кросоувъри, така и заради новите електромобили. И така, списъкът с модели, които ще бъдат спрени от производство в близко бъдеще, включва:

1. Hyundai Veloster N

2. Mercedes-Benz A-Klasse

3. Mercedes-Benz B-Klasse

4. Ford Transit Connect

5. Hyundai Sonata

6. Kia Optima

7 Kia Stinger

Феновете на тези модели у нас обаче не трябва да се притесняват - те ще се предлагат на вторичния пазар на автомобили още дълго време. А както показва справка в най-големия сайт за автомобили mobile.bg, у нас се купуват предимно автомобили с пробег, като съотношението нови/стари е 85/15 процента.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 32 гласа.

Свързани новини