Отидете към основна версия

27 836 52

Lada Niva влезе в топ 10 на най-надеждните SUV-та в света

  • lada-
  • niva-
  • надеждни автомобили

Според американско издание автомобилът дължи своята надеждност заради простотата на дизайна си

В допълнение към проходимостта, при офроуд превозните средства изключително много се цени надеждността, както на цялата кола, така и на отделните възли и агрегати. Далеч от цивилизацията, тези автомобили трябва да бъдат ремонтирани буквално на колене. Ето защо не е изненадващо, че много експерти правят специални класации за надеждност за автомобили, които не се нуждаят от пътища.

Едно такова, направено съвсем наскоро, е дело на американците от Slash Gear. Те включват и Lada Niva, която попада сред десетте най-надеждни SUV-та в света. "Niva е толкова проста, че не е трудно да се ремонтира на полето. Дори и с минимален набор от инструменти.", твърдят от американското издание.

„По пътищата има много малко толкова прости коли като Lada Niva. Автомобилът влиза в производство за първи път през 1977 г. и оттогава не се е променил много. Доскоро Niva се предлагаше на редица експортни пазари, включително дори в Обединеното кралство“, описват характеристиките на Niva експертите от Slash Gear.

Журналистите отбелязват, че много от оригиналните руски всъдеходи от 70-те и 80-те години все още вярно служат на своите собственици. Тест драйв на Car Magazine показва колко огромни са офроуд възможностите на Niva, въпреки малкия размер и двигателя с мощност от едва 82 конски сили.

„За съжаление, западните санкции временно спряха доставките на Niva“, пишат от Slash gear. А какви екземпляри от Lada Niva се продават у нас, в какво състояние са и за колко пари се предлагат, можете да видите ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 68 гласа.

Свързани новини