Отидете към основна версия

6 702 21

Какви автомобили ще произвежда Москвич: нови подробности

  • москвич-
  • lac-
  • renault

Министерството на промишлеността и търговията издаде заключение за локализирането на модели на Renault в Русия

През декември ще започне производството на автомобили в завода "Москвич" в руската столица, а до края на годината от поточната линия трябва да слязат 600 коли. В същото време все още остава загадка кои модели ще бъдат произведени от московското предприятие, което до месец май тази година принадлежеше на Renault. Най-вероятният партньор е китайската JAC, но според нови данни, предоставени от Drom.ru, Москвич има документи за производство на моделната линия на Renault.

Според портала на 28 септември Министерството на промишлеността и търговията е издало заключение за промишлен монтаж на производителя, представляван от Москвич, и в заявлението са изброени модификации на модели на Renault. Този документ се издава на производител с валиден SPIC (специален инвестиционен договор) и е необходим за получаване на компенсация от държавата за платената такса рециклиране.

От това произтичат два въпроса: защо Москвич е кандидатствал за заключение за индустриален монтаж, ако няма да произвежда модели на Renault и защо Министерството на промишлеността и търговията, знаейки, че моделите на Renault не се произвеждат в Русия от пролетта, издава заключение за локализирането на тези коли в края на септември.

Струва си да припомним, че преди Московският автомобилен завод да влезе в баланса на града, там се произвеждаха кросоувъри Renault Duster, Arkana и Kaptur. На среща с ветерани от АЗЛК, която се проведе в средата на септември, бивши служители на предприятието посетиха Москвич, като там им бяха показани няколко модела Renault със запечатани лога.

А в началото на юли заводът беше посетен от кмета на Москва Сергей Собянин и му бяха показани модели, които могат да се правят на конвейера - това бяха три кросоувъра, седан и електрическа кола от марката JAC.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 24 гласа.

Свързани новини