Отидете към основна версия

1 809 10

Volkswagen очаква още по-трудна 2023 година

  • vw-
  • volkswagen-
  • 2023 година

Финансовият директор на компанията изказа своята прогноза

Главният финансов директор на Volkswagen Group Арно Антлиц заяви, че очаква следващата година да бъде “ още по-предизвикателна ”, тъй като инфлацията и влошаващите се икономически перспективи намаляват в търсенето.

Антлиц заяви това в интервю пред Bloomberg, като изказа мнение, че VW ще трябва да подобри производителността си и да намали постоянните разходи, тъй като автомобилният производител не може напълно да покрие растящите разходи за суровини и енергия.

Antlitz заяви, че VW все още има поръчки, които ще покрият продажбите през първата половина на следващата година. VW също е под натиск да обърне внимание на своите електромобили, които бяха поразени от вътрешни раздори и закъснения на софтуера, които отложиха премиерата на ключови модели на Audi и Porsche.

Изпълнителният директор Оливър Блум преоценява някои от стратегиите, заложени от предшественика му, който настоя за проекти с амбициозна скорост в опит да настигне Тесла.

Сред най-належащите задачи е отстраняване на проблеми в софтуерното подразделение Cariad, където неуспехите накараха VW да забави ключовия проект за електрически автомобили Trinity с поне две години.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.

Свързани новини