Отидете към основна версия

3 628 12

Постепенно BMW започва да се изправя на крака

  • bmw-
  • продажби

Продажбите през четвъртото тримесечие на миналата година се възстановяват, тъй като проблемите с веригата за доставки отшумяват

Статистиката показва, че продажбите на автомобили с марката BMW през четвъртото тримесечие на миналата година са нараснали с 10.6%. За това се похвалиха и от автомобилния производител, като казаха, че подемът се дължи на облекчаването на проблемите във веригата за доставки. Компанията бе силно засегната през миналата година, като основни фактори се оказаха войната в Украйна и блокирането в Китай.

Доставките за цялата година са намалели с 4.8%, като Европа и Китай са най-силно засегнати от проблеми с веригата за доставки, които ограничават производството. Това се усети особено силно през през първата половина на миналата годината.

Но продажбите си върнаха нивата през четвъртото тримесечие, тъй като групата промени веригите за доставки в Европа и блокирането беше премахнато в Китай. За този период продажбите са нараснали с 10.9% и 12.7% на годишна база съответно в Европа и Китай.

Така след тежката минала година BMW започва постепенно да се изправя на крака. "Уверени сме, че можем да надградим и този успех да продължи и през 2023 г., тъй като продължаваме да виждаме особено голям прием на поръчки за нашите напълно електрически модели“, казва Питер Нота, член на управителния съвет, отговарящ за клиентите, марките и продажбите на баварците.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 12 гласа.

Свързани новини