Last news in Fakti

9 Март, 2023 15:54 4 555 4

BMW подготвя най-евтиния си спортен кросоувър

  • bmw-
  • x2

Новото BMW X2 ще се промени коренно и ще се превърне в купе-кросоувър

BMW подготвя най-евтиния си спортен кросоувър - 1

Публикувано бе първото изображение на второто поколение BMW X2. В момента кросоувърът преминава тестове и ще дебютира преди края на годината. Това съобщава сайтът Autoevolution.

Новото BMW X2 ще се промени коренно и ще се превърне в купе-кросоувър. Всъщност това ще бъде умалено копие на BMW X6 – двата модела имат много сходен силует с извит покрив и заострена задна част.

В същото време предната част и дръжките на вратите са направени в духа на сродното BMW X1 2023, с което X2 споделя платформата си. Интериорът на BMW X2 беше показан по-рано на шпионски снимки.

Но от фотосите добре се вижда, че повечето от детайлите му също са взаимствани от X1. Този кросоувър ще бъде и донор на двигателите. По-интересното е, че Новото BMW X2 2024 ще бъде най-достъпният купе-кросоувър на немската марка. Цената на модела ще бъде около 40 000 евро в базовата версия.

X2 ще се предлага с 1.5-литрови (136 к.с.) и 2.0-литрови (245 и 306 к.с.) бензинови турбо двигатели, както и 2.0-литрови турбодизели с мощност 150 и 211 к.с. Освен това се очакват plug-in хибриди с мощ от 245 и 326 к.с., както и електрически автомобил BMW iX2 с мощност 313 конски сили.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    10 4 Отговор
    Голяма евтиния
  • 2 Патурко

    4 0 Отговор
    Пълна измишльотина! Никой не е чувал за такива планове на БМВ и това е поредния рендер на скучаещ дигитален художник! Радославчо, защо не посочиш източника на тази глупотевина?!?
  • 3 Патурко

    4 0 Отговор
    Нямам Никаква Причина да се дублира Х4 с Х2!!! Идеята за Х2 е да бъде модерен и спортен ван за млади хора и жени! Така че да се подменя с приличаш на Х4 СУВ е абсолютно безсмислено! Радославчо, маминия убавец да си проверява фактите преди да пише фалшиви новини!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.