Отидете към основна версия

15 144 39

Тази бяла Lada 2107 се продава за... 18 000 лева

  • lada-
  • 2107-
  • тунинг-
  • германия

Любопитното в случая е, че тази Lada не се продава на територията на необятната руска шир. Обявата е публикувана в немското mobile и е от малкия град Нойхофен в южната част на Франкфурт на Майн. Така всеки европеец може да стане собственик на тази спортна кола, базирана на ВАЗ-2107 от 1990 година. Въпросният тунинг проект дори има собствено име. Названието му е Madonna и е изписано директно върху предното стъкло.

Кой така цинично осквернява името на Богородица, не е ясно, защото в момента бялата Lada стои на сайта на голям продавач на употребявани автомобили. Между другото, Volkswagen Golf GTI се продава от същата автокъща за хиляда евро по-скъпо, но немския хот хеч не е произведен през 1990 г., а през 2012 г., но кой ще забележи тази "сива мишка" на фона на такова руско великолепие?

С масивен бодикит от неизвестно тунинг студио, двоен ауспух, немски лети джанти Brock и дори задно антикрило - къде без него по германските аутобани, когато под капака има 75 конски сили - тази Lada се продава за сумата от 9 000 евро.

Освен това в задното стъкло на "седмѝцата" е вграден интерактивен еквалайзер, така че всеки да може да види какво нечовешко мъчение изпитват тъпанчетата на пътниците. Според продавача музиката Pioneer, монтирана в Lada-та, струва 2 800 евро - една трета от цената на колата.

Вътре Lada-та не се отклонява от традиционните тунинг канони. Редица допълнителни устройства, спортен волан Momo, изцяло преработен интериор със спортни седалки, електрически прозорци и дори интерактивен екран от Aliexpress в огледалото за обратно виждане, са само част от допълнителните екстри.

Като цяло през деветдесетте години на миналия век тази кола наистина щеше да бъде показвана по изложби като най-високото постижение на науката и технологиите в СССР. Но кой сега иска да купи това "съкровище" в Германия ... това си е чиста мистерия.

Послеписът в обявата е още по-странен, защото от него става ясно, че продавачът не е сигурен, че всички модификации на тунингованата „седмѝца“ са одобрени за използване по обществени пътища и може би ще се наложи колата да мине на допълнителен технически преглед.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 30 гласа.

Свързани новини