Отидете към основна версия

103 924 32

Това са колите "втора ръка", които се развалят най-малко

  • автомобилът на старо-
  • употребявани коли-
  • класация-
  • надеждност

Рейтингът е на британски експерти от Whatcar съвместно със застрахователната компания MotorEasy

Съставен е нов списък на най-надеждните употребявани автомобили на световния пазар. Проучването е направено от експерти от изданието Whatcar съвместно със застрахователната компания MotorEasy. В хода на работата авторите интервюират 25 000 собственици на автомобили, които разказват за проблемите, които са открили в колите си през последните две години.

Въз основа на отговорите на респондентите най-надеждните автомобили са включени в окончателния списък с модели, много от които могат да бъдат закупени и на вторичния пазар в България.

Списъкът на най-надеждните премиум кросоувъри се оглавява от Volkswagen Touareg, като едва 12 процента от собствениците му са имали проблеми през последните две години. Мнозинството от анкетираните обаче отбелязват, че проблемите са незначителни.

Тройката при SUV-та се затваря от Porsche Macan и Mercedes-Benz GLE. Сред анкетираните автомобилисти само 13 и 7 процента от собствениците на тези модели съответно се оплакват от проблеми. Въпреки това собствениците на GLE изпитват по-сериозни проблеми с двигателя или електрическата система.

Toyota RAV4 се ​​превърна в безспорен лидер в списъка на най-надеждните масови кросоувъри. Единственото оплакване от два процента от собствениците на модела е свъразоно с проблеми в окачването. Следващите в класацията са предишното поколение на Honda CR-V и Lexus NX. Собствениците на тези японски автомобили са имали предимно леки проблеми със скоростната кутия или електрониката.

Освен това експертите разказват и за най-безпроблемните модели в категорията на компактните автомобили. Тук Toyota Aygo е на първо място, чиито основни предимства, според собствениците са ниска цена, ефективност и висока надеждност.

Освен Augo са отличени субкомпактните автомобили Honda Jazz и Volkswagen Up!, които допълват челната тройка в този сегмент. Въпреки факта, че собствениците на тези автомобили се оплакат от проблеми с каросерията, окачването, както и с двигателя и спирачната система, собствениците са отстранили повечето от неизправностите докато колите им са били в гаранция.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 98 гласа.

Свързани новини