Отидете към основна версия

24 488 31

Колко струва колата на Си Дзипин и възможно ли е да се купи?

  • си дзинпин-
  • faw-
  • hongqi-
  • n701

По време на посещението си в Русия председателят на Китайската комунистическа партия Си Дзинпин се движеше из Москва в брониран автомобил Hongqi N701. Всъщност Си Дзинпин се движи са такива коли навсякъде - и в Китай, и когато пътува извън Поднебесната държава. Почти всичко, което се пише за тази кола, е спекулация и предположение, тъй като информацията за нея е засекретена.

И тъй като Hongqi N701 е направен изключително и само за висши служители на Китай, можете да си представите нивото на секретност. Всички данни за този автомобил, дори и най-незначителните, са поверителната информация. Но за колелата се знае, че са със специални пръстени, като благодарение на тях колата запазва способността си да се движи дори когато гумите са пробити. Освен това притежава и най-високо ниво на бронировка.

Но колко струва такава кола и има ли възможност да се купи?

Китайците не планират да продават Hongqi N701 на частни лица по две причини. Първо: не е разрешено. Второ: нямат достатъчно бройки. Макар колата да се прави от компанията FAW, с нейната разработка и сглобяване се занимава отделно подразделение на концерна.

Няма продажби - така, че цената е неизвестна. Въпреки че цената, разбира се, би била доста висока. Един от предшествениците на този автомобил, познат като Hongqi HQE, малко преди края на „държавната си кариера“ започна да се прави и продава на части лица по поръчка в малки партиди, при това в по-опростени версии. И тези автомобили се продаваха за 600 000 долара. Сегашната кола на Си Дзипин явно е доста по-скъпа.

Никой не знае колко точно бройки са направени и докога ще е на служба N701 в бронираната, "държавна" версия. Но има нещо любопитно, което се знае. Противно на общоприетото схващане, Hongqi N701 не е лимузина, тъй като лимузината предполага наличието на салонна преграда. Автомобилът е създаден е на вече добре познатата платформа L5. Платформата използва модернизирана рама от Toyota Land Cruiser.

Така в Hongqi N701 може да се монтира всякакъв голям двигател - нов V12, стар V12, както и доказаните двигатели V8 4.0 Turbo или дори хибрид с двигател V6 мотор.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 56 гласа.

Свързани новини