Last news in Fakti

13 Юни, 2024 11:19 2 123 7

Най-скъпият китайски автомобил излиза на пазара

  • hongqi-
  • guoli-
  • китайски луксозен автомобил

Цената на Hongqi Guoli е почти един милион долара

Най-скъпият китайски автомобил излиза на пазара - 1

Новият Hongqi Guoli влезе в серийно производство в Китай. Луксозният седан на концерна FAW се продава на цена от 7.18 милиона юана (990 000 долара) и е най-скъпият китайски автомобил. Информацията е на специализираното издание CarNewsChina.

Седанът Hongqi Guoli стана наследник на модела L5. Подобно на своя предшественик, той се отличава с ретро дизайн, напомнящ за FAW Hongqi CA72 и CA770, на които се вози Мао Дзъдун.

Най-скъпият китайски автомобил излиза на пазара

Иновацията има дълъг преден капак, кръгли фарове и широка хромирана решетка. При желание колата може да бъде персонализирана. Размерите на тази най-скъпа китайска кола Hongqi Guoli 2024 са:

дължина - 5980 мм;
широчина - 2090 мм;
височина - 1710 мм;
междуосие - 3730 мм.

Салонът Hongqi Guoli е декориран в кожа и дърво с традиционни китайски мотиви със златни слънчогледи. На предния панел са монтирани два отделни дисплея.

Най-скъпият китайски автомобил излиза на пазара

Новият FAW Hongqi Guoli е четириместен, като всички седалки са оборудвани с електрическо задвижване, вентилация и система за масаж. Монтиран е и четиризонов климатроник.

Седанът Hongqi Guoli е оборудван с 4.0-литров V8 битурбо двигател с мощност 388 к.с. и максимален въртящ момент 530 Нм. Този агрегат работи съвместно с 8-степенна автоматична скоростна кутия и ускорява колата до 220 км/ч. Средният разход, според китайците, е 15.2 л/100 км.

Най-скъпият китайски автомобил излиза на пазара


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    20 2 Отговор
    жива волга , баце, стария модел !

    Коментиран от #5

  • 2 Тези

    17 2 Отговор
    И те полудяха ,тоз грозилник за 1 милион $
  • 3 Бг милионер

    17 2 Отговор
    Ми те като ма видят откъде ще знаят че струва един милона ,ще кажат този си е реставрирал Волгата с части от Али експрес
  • 4 Дидо

    9 1 Отговор
    Путиномобила е по-красив от тази щайга.
  • 5 Никси

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "123456":

    баш , замо са забравили да му сложат еленчето на предния капак , а решетката е сигурно от Майбах ? Май не !!!!.
  • 6 др.Бонев

    5 1 Отговор
    За повече от 990$ не си заслужава .
  • 7 Тйфхкох

    6 2 Отговор
    Майкоу, и тези щяли да превземат света? Китайците като цяло имам предвид, не конкретно тази марка. Тя обаче е показателна колко различно гледаме на света ние и те.