Отидете към основна версия

8 993 51

Жена измина 1.6 милиона километра с Hyundai Elantra за 5 години

  • жена-
  • hyundai-
  • elantra-
  • пробег

Двигателното масло се сменя на всеки две седмици

В САЩ жителката на щата Канзас Фара Хейнс измина повече от 1.6 милиона километра със своя Hyundai Elantra, като стори това за 5 години, а колата е без сериозни повреди. За този "подвиг" Hyundai ѝ подари нова Elantra.

Фара Хейнс, която доставя авточасти, си купува нов Hyundai Elantra през 2013 г. (това е модел от пето поколение) . Тя използва тази кола в работата си. В продължение на 5 години тя изминава средно по около 882 километра на ден. В резултат на това тя изминава повече от 1.6 милиона километра за пет години.

Elantra-та е карана толкова много, че километражът не отговаря на реалния пробег. Ето защо Hyundai създаде специална емблема "1M", за да отбележи прехода от 999 999 мили до 1 милион мили.

Трябва да се отбележи, че специалистите на Hyundai провериха пробега на въпросната Elantra и установиха, че той отговаря на действителността, а километражът не е манипулиран. Проверката беше извършена незабавно по няколко критерия, като по-специално бяха проучени т.нар. сервизни записи.

Фара Хейнс планираше да продължи да кара този Hyundai Elantra, като бе на мнение, че лесно може да го кара до два милиона мили. Но Hyundai ѝ подари нова Elantra в знак на признателност за такова грижовно отношение към колата.

Hyundai-ът Elantra, който е навъртял повече от 1.6 милиона километра за 5 години, изглежда много добре. Дори не може да се каже, че тази кола има толкова голям пробег. Хейнс казва, че Elantra-та все още използва оригиналната си трансмисия.

Каква е тайната на дълголетието на Elantra? Фара Хейнс казва, че това е априори надеждна кола. И, разбира се, трябва редовно да извършвате задължителната ѝ поддръжка. Любопитен факт е, че тя сменя масло на всеки две седмици.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 30 гласа.

Свързани новини