Отидете към основна версия

31 131 30

Цените на най-популярната употребявана Tesla паднаха. Вижте колко струва Model Y и в България

  • tesla-
  • model y-
  • цени-
  • употребявани автомобили-
  • българия

Електрическият кросоувър Tesla Model Y в момента е един от най-популярните нови автомобили в много страни по света. Неотдавнашното намаление на цените на основните пазари в Америка, Европа и Китай допринасе още повече за неговата привлекателност. И така, в Европа двумоторният Model Y сега струва от 58 000 евро.

След новите се понижиха и цените на употребяваните Model Y. По-специално на американските застрахователни търгове IAAI и Copart цената на тези електрически автомобили намалява през цялата година.

Според статистическата служба на американските търгове AutoAstat, ако през юли 2022 г. средната цена на употребяване Tesla Model Y е била $29 000, сега тя е паднала до $20 000. Само през последния месец средната цена е спаднала със $73.

Разбира се, цената на всяка отделна кола зависи от годината на производство, модификацията и състоянието (повечето коли от въпросните американски търгове са с повреда). Все пак можете да се съсредоточите върху тази сума, ако искате да внесете Tesla от САЩ. Справка в най-големия сайт за автомобили в България mobile.bg пък показва, че у нас, към днешна дата се продават над 60 автомобила Tesla Model Y, като най-евтината е с цена 74 500 лв без ДДС. Всички налични екземпляри, продаващи се в България, можете да видите ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 30 гласа.

Свързани новини