Отидете към основна версия

7 387 23

Най-евтиното Volvo ще бъде най-печелившата кола на компанията

  • volvo-
  • ex30-
  • евтина кола

Моделът EX30 може да се превърне в най-популярната кола на Volvo, казва търговският директор на Volvo Cars Бьорн Анвал. За разлика от останалите автомобилни производители, най-малката електрическа кола на Volvo Cars е проектирана да бъде и най-печелившата.

Volvo очаква 15 до 20 процента брутен марж на своя предстоящ електрически кросоувър EX30, казаха ръководителите на марката в презентация пред инвеститори тази седмица. Това ще бъде най-достъпният модел в гамата на шведския автомобилен производител.

Произведеният в Китай EX30 ще пристигне в САЩ следващото лято с цени, започващи от $36 145. Той е изграден върху платформата на архитектурата за устойчиво развитие, която е в основата на автомобили от други марки на групата Geely. У нас, тази кола вече също може да се поръча, като цените ѝ започват от 81 722 лева.

Volvo очаква EX30 да помогне за повишаване на маржа на оперативната печалба на марката до 8-10 процента до средата на десетилетието, от около 6 процента в момента. EX30 е от решаващо значение за амбицията на Volvo да удвои миналогодишните глобални продажби до 1.2 милиона единици.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 23 гласа.

Свързани новини