27 Април, 2023 14:13 3 552 5

Volvo спира продажбите на най-новото си EX90

  • volvo-
  • продажби-
  • ex90

Броят на предварителните поръчки за кросоувъра надмина и най-смелите прогнози на компанията

Volvo спира продажбите на най-новото си EX90 - 1

Поради голямото търсене Volvo спря продажбите на електрическия кросоувър EX90. Интересното е, че производството на модела ще започне едва през есента, а първите доставки ще са при новите им собственици в началото на 2024 г. И макар шведската марка да обяви нов продукт - премиум компактен кросоувър с атрактивна цена и фокус върху младата аудитория, поръчките за EX90 не намаляха. Това принуди компанията да спре да приема предварителни поръчки.

Търсенето на електрическия кросоувър EX90 надхвърли и най-смелите очаквания на Volvo, макар колата съвсем да не е евтина. В родната Швеция EX90 струва около 1.1 милиона крони, което се равнява на 97 000 евро. Цената е със 190 хиляди крони (почти 17 000 евро) по-висока от тази на хибрида XC90 Recharge. EX90 ще се произвежда в САЩ и Китай.

Като цяло 2023 г. ще бъде друга ключова година за Volvo. След няколко месеца компанията ще покаже компактен електрически кросоувър, с който иска да достигне до нова възрастова категория купувачи. Най-вероятно става дума за млади хора, тъй като едно от конкурентните предимства на иновацията ще бъде цената. Електрическата гама, формирана до края на годината, ще позволи на Volvo да присъства във всички сегменти - от компактния премиум до луксозния.

За горния ценови сегмент, разбира се, е предназначен EX90 Excellence. Най-луксозната версия на модела е оборудвана с отделни седалки на втория ред, хладилник и аудио система Bowers & Wilkins. За вътрешна облицовка на тези коли шведите използват естествен дървен фурнир, висококачествена вълна, екологичен текстил Nordico и дори кристал от шведската компания Orrefors. Външно EX90 Excellence е още по-лесен за идентифициране - чрез двуцветна каросерия a ла Maybach и 22-цолови джанти с оригинален дизайн.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евтинийка

    9 0 Отговор
    тук ще кацне на цена 250 000 лв. Да са живи и здрави китайците, лъч надежда за простосмъртните потребители.
  • 2 внуче

    12 0 Отговор
    Ама видях в пощата като си вземаха пенсиите , пенсионерите направо капарираха по два автомобила !!
  • 3 СЗО

    6 1 Отговор
    Абе волво не беше ли китайско! Само питам....

    Коментиран от #4

  • 4 Нарухито

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "СЗО":

    Volvo си е шведска компания с китайски мажоритарен собственик! Само отговарям....

    Коментиран от #5

  • 5 Йес

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Нарухито":

    Китайците наливат едни пари, а шведите ги оползотворяват по най-добирят възможен начин. Наскоро се возих във V60 от 2020 и съм жестоко впечатлен.