Отидете към основна версия

5 103 95

Невероятно, но факт: Вече са поръчани почти два милиона пикапа Tesla Cybertruck

  • tesla-
  • cybertruck

Вече има повече от 1.9 милиона поръчки за дългоочаквания Tesla Cybertruck. Говорейки по време на разговор за печалбите, главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск каза, че търсенето на Cybertruck е „толкова голямо, че дори не му се вижда края“.

Като се има предвид, че Tesla планира да произвежда 375 000 пикапа годишно при максимален капацитет, технически ще отнеме около 5 години, за да се изпълнят поръчките.

Значителен брой притежатели на резервации обаче може да не завършат покупката си - в края на краищата депозитът за резервация на Cybertruck е само $100.

Cybertruck ще се прави в съоръжението Giga в Тексас, въпреки че има шанс да бъде произвеждан и във фабриката Giga в Мексико, ако тя започне да функционира, както е по план, след няколко години.

Ще бъде интересно да видим и дали Cybertruck ще се прави извън Северна Америка. В момента пикапът може да бъде поръчан предварително на европейските и азиатските пазари.

Големият размер и голямото тегло на Cybertruck обаче могат да направят продажбата му в чужбина голямо предизвикателство. Например в няколко европейски държави той трябва да бъде класифициран като търговски камион.

Мъск също така обсъди иновативните характеристики на Cybertruck на Earnings Call, като каза, че електрическият пикап не прилича на нищо друго на пътя: „Искам да подчертая, че Cybertruck има много нови технологии, много. Това е нещо различно от всяко друго превозно средство. "

Към май 2021 г. са направени 1 милион предварителни поръчки за Cybertruck, което означава, че броят на резервациите се е удвоил почти през последните 2 години.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.

Свързани новини