Отидете към основна версия

4 010 4

Нови коли, които се продават по-скъпо от препоръчителното

  • нови автомобили-
  • цени

Цените на новите автомобили постоянно растат. И не само производителите на автомобили са виновни за това, но и дилърите. Експертите на американската търсачка iSeeCars , след като анализираха продажбата на 13 милиона нови коли, посочиха 10 модела, които се продават на цена, която е по-висока от препоръчваната от автомобилните производители.

Първо, трябва да се каже, че през 2022 г. средната цена на новите автомобили се е увеличила със 7.4%. Изследването показва, че хибридният луксозен кросоувър Lexus RX 350h се продава на цена, която е с 19.7% по-висока от препоръчаната от Lexus. Германският кросоувър Porsche Macan пък се продава на цена с 20.9% по-висока от препоръчаната от Porsche.

Сред по-фрапантните случаи е и комбито Mercedes-Benz E-Klasse, което се продава на цена, която е с 21.1% по-висока, а Mercedes-Benz GLB - с 21.2% по-висока от препоръчаната от компанията Mercedes-Benz.

Toyota Corolla Cross Hybrid струва с 21.3% повече на американския пазар, отколкото Toyota препоръчва. Електрическото купе Porsche Taycan е с 22.2% по-скъпо от препоръчаното от Porsche, а класацията се оглавява от Genesis GV70, Mini и Jeep Wrangler Unlimited. Genesis GV70 е надценен с 25%, Mini с 25.7%, а Jeep Wrangler Unlimited с 31%.

Защо се случва това? Първо, ниски производствени обеми. Второ, има голямо търсене. Що се отнася до пазара в САЩ обаче има и доста нови коли, които се продават за по-малко от това, което автомобилните производители препоръчват. Един такъв пример е Hyundai IONIQ 5, който се продава на цена, която е с 0.5% по-ниска от препоръчителната.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини