Last news in Fakti

2 Август, 2023 13:19 3 998 4

Нови коли, които се продават по-скъпо от препоръчителното

  • нови автомобили-
  • цени
Нови коли, които се продават по-скъпо от препоръчителното - 1

Цените на новите автомобили постоянно растат. И не само производителите на автомобили са виновни за това, но и дилърите. Експертите на американската търсачка iSeeCars , след като анализираха продажбата на 13 милиона нови коли, посочиха 10 модела, които се продават на цена, която е по-висока от препоръчваната от автомобилните производители.

Първо, трябва да се каже, че през 2022 г. средната цена на новите автомобили се е увеличила със 7.4%. Изследването показва, че хибридният луксозен кросоувър Lexus RX 350h се продава на цена, която е с 19.7% по-висока от препоръчаната от Lexus. Германският кросоувър Porsche Macan пък се продава на цена с 20.9% по-висока от препоръчаната от Porsche.

Сред по-фрапантните случаи е и комбито Mercedes-Benz E-Klasse, което се продава на цена, която е с 21.1% по-висока, а Mercedes-Benz GLB - с 21.2% по-висока от препоръчаната от компанията Mercedes-Benz.

Toyota Corolla Cross Hybrid струва с 21.3% повече на американския пазар, отколкото Toyota препоръчва. Електрическото купе Porsche Taycan е с 22.2% по-скъпо от препоръчаното от Porsche, а класацията се оглавява от Genesis GV70, Mini и Jeep Wrangler Unlimited. Genesis GV70 е надценен с 25%, Mini с 25.7%, а Jeep Wrangler Unlimited с 31%.

Защо се случва това? Първо, ниски производствени обеми. Второ, има голямо търсене. Що се отнася до пазара в САЩ обаче има и доста нови коли, които се продават за по-малко от това, което автомобилните производители препоръчват. Един такъв пример е Hyundai IONIQ 5, който се продава на цена, която е с 0.5% по-ниска от препоръчителната.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ой ой ой

    11 4 Отговор
    Не работят украински металургични предприятия, а руските работят за тяхната военна индустрия....
  • 2 Един

    10 1 Отговор
    През 2017-та си купих Хонда Сивик 8 за 9000лв а я продадох миналия месец за абсолютно-същата сума.

    Коментиран от #3

  • 3 Евала

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Един":

    Аз 2011 г. си купих 124-ка за 3800, а 2021 я продадох за 3400. Само че, твойте 9к в момента нямат същата стойност като 2017 г....
  • 4 Тротинетка

    1 0 Отговор
    Само в рамките на ЕС имаше фрапиращи разлики в цените на един и същ модел, в различни държави.