Отидете към основна версия

15 644 66

Москвич 6 бе официално представен

  • москвич-
  • 6-
  • таксѝ

Новият модел дебютира като таксиметров автомобил

Състоя се премиерата на Москвич 6 лифтбек. Забележително е, че третият модел на възродената руска марка беше представен на Eurasian Taxi Forum, поради което колата дебютира в жълто и с „карета“ на покрива. Москвич 6 е лифтбек от C-класа, т.е. той е аналог на Skoda Octavia и другите подобни коли от този клас. По-рано беше съобщено, че производството на модела ще започне през август, а до края на годината Москвич ще произведе няколко хиляди от тези коли.

Подобно на други модели, които заводът на Москвич сглобява в столицата, лифтбекът с индекс 6 е китайски JAC, но с други емблеми. JAC A5 Plus / Sehol Yao е взет като основа за "шестицата". Задвижва се от 1.5-литров бензинов турбо двигател с мощност 136 конски сили, който е сдвоен с CVT трансмисия. Моделът има и по-мощен вариант, чийто двигател развива 174 сили и е комбиниран с роботизирана скоростна кутия.

За Москвич 6 са обявени три конфигурации: "Стандарт", "Комфорт" и "Престиж". Базовият лифтбек е оборудван с климатик, 10-инчова информационно-развлекателна система и аудиосистема с шест високоговорителя, както и камера за обратно виждане. В "средната" конфигурация "Комфорт" е осигурена система за всестранна видимост, а версията "Престиж" е допълнена от панорамен електрически покрив. На купувачите ще бъде предложено да избират от пет цвята: червен, бял, син, черен и сив.

Ден по-рано руският президент Владимир Путин отново заяви, че всички държавни служители трябва да преминат на родни автомобили. Представители на Москвич в отговор на това съобщиха, че капацитетът на завода е достатъчен за изпълнение на поръчки от обществения сектор. Така че в бъдеще служителите ще могат да сменят западните си автомобили за един от трите модела на Москвич: лифтбека Москвич 6, кросоувъра Москвич 3 или електрически автомобил Москвич 3e.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 49 гласа.

Свързани новини