Last news in Fakti

29 Август, 2023 10:07 6 022 26

Москвич пуска автомобил с фабрична АГУ

  • москвич-
  • метан-
  • газова уредба
Москвич пуска автомобил с фабрична АГУ - 1

Руската марка Москвич, която бе възродена с производството на китайски автомобили JAC, планира да произвежда автомобил на гориво от природен газ. Според ТАСС с позоваване на Денис Сафонов, заместник-генерален директор по продажбите на Gazprom Gas Motor Fuel, Москвич може да представи модел, който работи на метан.

Заслужава да се отбележи, че в самия Москвич такава кола не е споменавана преди. Но Сафонов твърди, че новостта ще бъде показана "в съвсем близко бъдеще". Според него инсталирането на АГУ "трябва да бъде достъпно за руските потребители като допълнителна опция".

Представител на "Газпром" каза, че "цялото основно оборудване за инсталацията вече е налице и нищо не трябва да се купува от чужди страни". „И съответно ние като Gazprom Gas Engine Fuel сме готови да помогнем и подкрепим Москвич в този момент“, добавя той, като не уточнява за какъв модел Москвич става дума.

Към днешна дата Москвич произвежда два модела, кросоувърите "Москвич 3" и "Москвич 3e" - първият е оборудван с 1.5-литров бензинов двигател, а вторият - с електрически силов тракт. Логично е да се предположи, че газовото оборудване ще се предлага като опция за Москвич 3 или друг модел, който предстои да бъде пуснат в производство.

През следващите месеци Москвич 6 лифтбек (известен още като китайския JAC A5 Plus) ще бъде пуснат на конвейера на московския завод. Следва Москвич 5, базиран на Sehol X6, последван от Москвич 2, чиято основа вероятно ще бъде JAC S3 Pro, и Москвич 8 (JAC S7). За нито един от тях все още не е декларирано оборудване за газ.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зачуден

    20 10 Отговор
    Как пък за толкова години не успяха да направят една кола собствена разработка ?!

    Коментиран от #2, #17

  • 2 БСП на Бунището

    18 17 Отговор

    До коментар #1 от "зачуден":

    Руснаците нямат Нито един Патент.Всичко им е крадено и аналогово.Нямат чипове,софтуер,хардуер ..Как да го направят този автомобил,който да не е каруца..И накрая откраднаха китайския ,jac ,сложиха му емблема Москвич и горди от себе си пият водка...А на китаеца им е все едно каква е табелката,щом продават на руските Балъци.После ще им пращат резервни части,пасти за обслужване...Търговията върви...

    Коментиран от #18

  • 3 Китайски Moskvich

    30 8 Отговор
    То и нашите баби и дядовци едва ли са си мислели, че внуците им ще ядът турски домати и 20 годишно ирландско говеждо. Но ето че това е факт!
  • 4 Опорка

    18 5 Отговор
    Предвид цената на метана там, ще излиза съвсем без пари да се кара тая кола.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Нъл тъй

    14 4 Отговор
    Москвич - това е революция в световното автомобилостроене! Американците и германците останаха назад.

    Коментиран от #25

  • 6 Опорка ама

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Опорка":

    стига тая кола да се движи.

    Коментиран от #8

  • 7 Така де

    7 14 Отговор

    До коментар #4 от "Опорка":

    На фона на мизерната средна заплата в русия метанът е доста скъп за руснаците.

    Коментиран от #9, #26

  • 8 Опорка

    11 6 Отговор

    До коментар #6 от "Опорка ама":

    Гарантирано няма да е инфектирана с букет от еко идиотщини, както са западните кенефи, тоест не виждам проблем с вървенето.
  • 9 Опорка

    4 8 Отговор

    До коментар #7 от "Така де":

    Виждам, че току-що си започнал работа в Русия за мизерна заплата

    Коментиран от #10

  • 10 Така де

    11 5 Отговор

    До коментар #9 от "Опорка":

    Къде става записването за ред? Дълго ли се чака в България?

    Коментиран от #11, #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пояснение

    3 1 Отговор
    Природен газ (CNG) е метан, иска тежки бутилки с дебели стени.
    Пропан-бутанът (LPG) е продукт от преработка.
  • 13 смехурко

    9 6 Отговор
    Много ми е смешно когато пишат
    -Москвич пусна еди какво си.
    Та това си е китайска кола със сменена емблема.каквото сложат китайците ,това ще е.Руснаците даже не могат да си платят поръчките,Нямат денги.

    Коментиран от #15, #19

  • 14 ЧИЧО МАНЧО

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Така де":

    записването става в Мототехника на Хладилника горе и чакаш ред да ти дойде година и нещо си месеци , взимай се нареждай на опашка до кът са топли още вноските за Космича , аз чаках за цвят , щяха да ми пробутат един пепитен , но понеже мойте очила имат 2 дйоптера дълекоглетство и видях и на момента го отказах , сега ми е червен бордо любимия ми цвят , а ти бързай , щото ще те е яд после , да не се хапеш отзад , аз на моя Космич така си му е добре няма газ , няма нафта а само бензин , защото газта е за готвене , нафтата за отопление , пък бензина е за каране , ами без тия да си ги имаме уваженията , от де да му търся Сметан или Оран Гутан от село Бутан , близо през един връх та у Драгоман !!!!😉😊😅😁😙🙂.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Байо

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "зачуден":

    Че защо им е?По лесно и по евтино е да си внесат.Инженерите им са фокусирани върху други машини където са безспорни лидери в света
  • 18 Мечока

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "БСП на Бунището":

    Сам пишеш че търговията върви, много китайски фирми са навити да продават стоката си под друго име.Без значение какво е то, стига да е привлекателно за клиентите.
  • 19 Бай ханой

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "смехурко":

    Ма хич та няма в търговията.Условията да стъпиш на руският пазар ги поставя Русия,китайците ако искат да си продават колите ще ги преименуват, особено ако са някоя никому неизвестна марка
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ЧИЧО МАНЧО

    5 1 Отговор
    това от Козяк 16 ли ти го казаха че нямали били денги , те ако нямат денги ще затворят завода и да са фалирали отдавна , а те правят изнасят по всички бифши соц. страни и продават и пичелят , който работи пичели а който не работи не пичели и само плюва и чака помощи от запада да му спуснат , но безплатен обят няма и няма да има за такива като ваз готованците , ако не бяхте затрили 17000 завода в приватизацията , сега нямаше да чакате помощи от запада , а те от ваз щяха да търсят и няма шенген и няма менмен , евраците щяха да бъдат у ваз и да сте си отвили на масрафа отдавна с пройзводството , Панимайш ? !!!!!.

    Коментиран от #23

  • 23 Боби

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "ЧИЧО МАНЧО":

    Ти си живо доказателство, че русофилите са абсолютни неграмотници.

    Коментиран от #24

  • 24 ЧИЧО МАНЧО

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Боби":

    ааа , така ли , аз пък същото казвам за ваз краварите , на теб да не ти е роднина Иван Костов та се така засягаш , или като ви говоря истината на ваз ви се шаренее нещо , много си малък да ме определяш какъв съм , ясно ли ти е ? !!!!!!.
  • 25 Госта..

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Нъл тъй":

    То навремето така се смеехте на Дачията ,ама сега за Джокер се чака 6 месеца ,пък Вие карайте немски премиум със същия двигател
  • 26 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Така де":

    При минимална работна заплата около 1000 лв, отопляват еднофамилна къща 100 м2 с 65 лв на месец газ. Как мислиш тук колко ти трябва за такова отопление?