Отидете към основна версия

10 109 47

Това е най-луксозната Toyota правена някога

  • toyota-
  • century-
  • кросоувър-
  • suv

Century SUV дебютира като японската алтернатива на Rolls-Royce

Toyota представи най-луксозния си модел правен някога. Кросоувърът носи името Century и е японската алтернатива на Rolls-Royce Cullinan. Моделът не прилича на нито един друг модел на марката и ще се продава в ограничен тираж от около 30 броя на месец с базова цена от около 190 хиляди евро.

Всъдеходът с разделени предни светлини е внушително голям, с дължина 5205 мм, широчина 1990 мм и височина 1805 мм. Той е по-къс, но по-широк от седана Century и има само четири вместо пет места. Също така може да се похвали с обширно междуосие от 2950 мм и накланя везните с внушителните 2570 кг. Интересно е, че задните врати се отварят с плъзгане, а не по традиционен начин. Това е направено за по-лесен достъп на тези, които се возят отзад.

В основата на Century SUV е вездесъщата платформа TNGA, но с подобрения в твърдостта на каросерията при усукване и други подобрения за повишаване на комфорта на возене. Toyota монтира прозрачно ламинирано стъкло откъм страната на салона, така че хората, които се отпускат на накланящите се седалки, да не чуват никакви шумове, идващи от багажника. Освен това има режим "Заден комфорт", който, след като бъде активиран, разпределя силата на движение и спиране по такъв начин, че да не пречи на пътуващите отзад.

Сърцето на новия Century е plug-in хибриден задвижващ агрегат, базиран на 3,5-литров V6 двигател със CVT, задвижване на всички колела и мощност от 406 к.с. Моделът ще се продава при избрани дилъри в Япония, а Toyota планира да разшири възможностите за персонализация на модела до наистина уникални по рода си конфигурации.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 36 гласа.

Свързани новини