Отидете към основна версия

5 617 7

Новата Mazda6 ще се превърне в купе с четири врати

  • mazda6-
  • mazda

Японският ресурс BesCarWeb, позовавайки се на свои източници, сподели подробности за новото поколение на автомобила Mazda6. Както се съобщава, колата ще загуби характеристиките на класически седан и ще се превърне в купе. Но въпреки разликите в силуета на каросерията, автомобилът ще има четири врати, както преди. А метаморфозите в техническата част са още по-интересни.

След като кросоувърът CX-60 беше много добре приет от публиката , Mazda реши да използва повече класическото си разположение с преден двигател и основно задвижване на задните колела. Това е концепцията, която ще бъде вградена и в шасито на новата Mazda6.

Освен това седанът ще бъде унифициран с кросоувъра: Mazda6 от новото поколение може да получи хибриден силов тракт с 2.5-литров двигател, както и 6-цилиндров двигател с обем 3.3 литра, и двата като обикновен турбокомпресорен вариант, и като мек хибрид. На Mazda6 се приписва и 3.3-литровия турбодизел.

И въпреки че работата по новата Mazda6 вече е в ход, все още не се говори за премиера. Може би седанът ще бъде представен следващата година като модел за 2025-а.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 19 гласа.

Свързани новини