Last news in Fakti

25 Септември, 2023 14:15 5 568 7

Новата Mazda6 ще се превърне в купе с четири врати

  • mazda6-
  • mazda
Новата Mazda6 ще се превърне в купе с четири врати - 1

Японският ресурс BesCarWeb, позовавайки се на свои източници, сподели подробности за новото поколение на автомобила Mazda6. Както се съобщава, колата ще загуби характеристиките на класически седан и ще се превърне в купе. Но въпреки разликите в силуета на каросерията, автомобилът ще има четири врати, както преди. А метаморфозите в техническата част са още по-интересни.

След като кросоувърът CX-60 беше много добре приет от публиката , Mazda реши да използва повече класическото си разположение с преден двигател и основно задвижване на задните колела. Това е концепцията, която ще бъде вградена и в шасито на новата Mazda6.

Новата Mazda6 ще се превърне в купе с четири врати

Освен това седанът ще бъде унифициран с кросоувъра: Mazda6 от новото поколение може да получи хибриден силов тракт с 2.5-литров двигател, както и 6-цилиндров двигател с обем 3.3 литра, и двата като обикновен турбокомпресорен вариант, и като мек хибрид. На Mazda6 се приписва и 3.3-литровия турбодизел.

И въпреки че работата по новата Mazda6 вече е в ход, все още не се говори за премиера. Може би седанът ще бъде представен следващата година като модел за 2025-а.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Директора

    10 17 Отговор
    Карам последната 6-ца и едно от нещата, които впечатляваха беше външният вид. Отличава се от всичко друго. А сега? Лично мое мнение е, че това не ми харесва.
    Все пак искам да видя и комбито, защото карам такова.

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Една стара поговорка

    7 12 Отговор
    Когато си зомбиран от бмв няма как да знаеш, че само 20% от Мазда 6 се произвежда във версия седан. 80% са хечбек (тук наричайки ги купе с 4 врати)

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Как ги сметна тия %и

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Една стара поговорка":

    Хечбек не се произвежда поне от 10 години.

    Коментиран от #6

  • 5 Така е

    11 0 Отговор
    2 години преди да се появи, някой я показва. Стига абсурди. Пък и някои коментират вида и. Ами няма да е такава. А един казва, че стария модел е по-хубав. Абе младост добре, ама трябва и нещо между ушите да има.
  • 6 Куку

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Как ги сметна тия %и":

    Не му забелязвай , той е 15 години назад във времето!!! Иначе това е игра на думи и маркетинг! Няма да е седан а купи с 4 врати!! Демек по скосен седан , или по спортна и айродина мична и същия двигател ( който е супер здрав,и иновативен но и не толкова динамичен като конкурентите) . Имам такава но следващата ще е друга , просто един живот се живее и не робувам на марки ....
  • 7 авто фен

    2 11 Отговор

    До коментар #1 от "Директора":

    Какъв директор си щом караш комби? По-скоро селски арендатор. Айде не ставай смешен , комби и директор, това е все едно да се качиш на пикап и да си изпълнителен директор на фирма. ПО въпроса с дизайна- Мазда 6 седан е красива, но скучнна,защото е седан или комби, това са пенсионерски постановки на купето, не се карат от млади хора,защото са адски скучни като дизайн триобемни ретро каросерии. Идеята на Мазда е много добра да предложат хечбек вариант, та да живне малко тая статуя Мазда 6, иначе по пътищата е една наедряла такава, като че ли не е виждала високи скорости, малко като парахпд. Тая новата купе изглежда 1000 пъти по-красиво и модерно от скучния седан и комби. Купето си е купе, някак по-ниско седи и по-динамично изглежда, отзад е скосена като всяко спортно купе,а не стърчи някакъв нелеп багажник или отзад да е като бус като комбитата, излишно загрозяване на колата са седана и комбито, и двете са въпреки дизайна, а не заради дизайна.