Отидете към основна версия

66 356 49

Това са най-надеждните дизелови двигатели

  • дизел-
  • дизелови двигатели-
  • надеждност

Въпреки факта, че дизеловите двигатели постепенно отстъпват място на бензиновите, те все още имат значителен брой фенове по целия свят. Сега, порталът HotCars ни показва кои според експертите на ресурса, са най-надеждните димелови двигатели.

Cummins 6.7 ISB, според рейтинга, се счита за един от най-надеждните дизелови двигатели за автомобили. Този турбо шестак се монтира на големи RAM пикапи. Но кой би могъл да се мери с него в тази класация?

Второто място в ТОП-10 на най-надеждните дизелови двигатели в света принадлежи на 7.3-литровия турбодизел Ford Power Stroke. Този дизелов двигател се използва от 1994 до 2004 г. на пикапите Ford F-Series Super Duty.

Челната тройка допълва Chevrolet Duramax 6.6L LB7 с 300 конски сили, който задвижва пикапите Chevrolet Silverado HD и GMC Sierra HD между 2001 и 2004 г. А ето и пълен списък на десетте най-надеждни дизелови двигателя:

Cummins 6.7 ISB;
Ford Power Stroke 7.3;
Chevrolet Duramax 6.6L LB7;
Cummins 5.9L;
BMW M57;
Volvo D5;
Hyundai 1.6 CRDi;
Toyota 1HD-FTE;
Mercedes-Benz OM617;
Volkswagen 1.9L ALH TDI Diesel.

Важно е да се отбележи, че в момента темата за дизеловите двигатели е актуална не само от гледна точка на определяне на най-добрите от тях, но и в контекста на историческата промяна, свързана с решението на много производители да прекратят производството на дизелови двигатели.

Въпреки това в много големи страни като Канада, Австралия и Съединените американски щати автомобилите с дизелови двигатели все още са незаменими и въпросът за избора на правилния дизел остава актуален.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 60 гласа.

Свързани новини