Last news in Fakti

9 Януари, 2024 10:39 2 603 5

Хърватите от Rimac пускат дизелови коли и такива с фабрична АГУ

  • rimac-
  • дизел-
  • агу
Хърватите от Rimac пускат дизелови коли и такива с фабрична АГУ - 1

Rimac си изгради репутация като производител на хиперавтомобили, които имат електрическо задвижване. Хърватският автомобилен производител обаче заяви, че се стреми да премине към други енергийни източници, включително пропан, водород и дизел.

„Rimac не е просто електрическа марка. Компанията прави това, което е най-интересно в точно определено време “, казва генералният директор на компанията Мате Римац.

Очевидно използването на нови видове задвижващи агрегати за компанията трябва да подобри съотношението мощност-тегло на моделите на марката, особено като се има предвид, че батериите съставляват по-голямата част от теглото на електрическите превозни средства.

Може да се предположи, че автомобилният производител планира да използва "химически различно" гориво за производство на електроенергия. Rimac вероятно е един от най-компетентните автомобилни производители, когато става въпрос за предоставяне на страхотна производителност в електрифицирани автомобили.

Вторият сериен модел на компанията, Rimac Nevera, е демонстрация на сила, тъй като постави рекорд за електрически автомобили на Нюрбургринг с време за обиколка от 7:05.298. По-рано тази година електрическият автомобил също счупи повече от 20 рекорда благодарение на своя двигател с мощност от 1 914 конски сили.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъй де

    7 1 Отговор
    По едно дизелово генераторче в багажника за дозареждане иначе онърите, ще бършат сополи, като теслари останали без ток край крайпътни канавки😂

    Коментиран от #4

  • 2 Реално

    4 3 Отговор
    1-ви април е още рано. Белким раздават маски против кадежи и димляци от отходника.
  • 3 Баровец

    3 3 Отговор
    Много важно , аз карам само Ламборгини от спортните !
  • 4 Не знам

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "тъй де":

    Гледам резачките са като спрели борчета. Пай се газим!

  • 5 Мхм

    3 1 Отговор
    Нека пускат въпроса е дяли ще ги купува някой.Че на леко непродаваеми ми мязат