Отидете към основна версия

6 121 16

Стартираха продажбите на най-евтината Tesla Model Y

  • tesla-
  • model y

Новият модел Y със задно задвижване е оборудван с по-достъпна литиево-желязо-фосфатна батерия

Tesla представи нова версия на базовия модел Y в САЩ, чиято цена започва от $43 990. Като се вземе предвид федералният данъчен кредит за EV от $7 500, цената пада до $36 490, което го прави най-достъпният модел Y досега.

Това е модел със задно задвижване, който заменя базовия автомобил със задвижване на четирите колела, който беше спрян от производство през септември. Този модел се предлагаше за $47 740.

Новият модел Y със задно задвижване е оборудван с по-достъпна литиево-желязо-фосфатна батерия за разлика от никел-манганово-кобалтовите клетки, използвани в другите модификации на Y.

Компанията казва, че новият модел има пробег от 418 км и може да ускори до 96 км/ч за 6.6 секунди, като достига максимална скорост от 217 км/ч. Автомобилът има пикова мощност на зареждане от 170 kW, докато останалите версии се зареждат с 250 kW.

Новият модел вероятно ще помогне за увеличаване на продажбите, които паднаха през третото тримесечие. Възможно е също така Tesla да се надява да продаде възможно най-много бройки от настоящия Model Y, преди моделът от следващо поколение да излезе на пазара.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 21 гласа.

Свързани новини