Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 11:03 6 833 14

Ето как ще изглежда най-евтината "народна" Tesla

  • tesla-
  • евтин електромобил
Ето как ще изглежда най-евтината "народна" Tesla - 1

Tesla вече представи обновената електрическа кола Model 3 и се готви да започне продажбата на пикапа Cybertruck, който ще освободи ресурси на компанията за завършване на един от най-дългоочакваните проекти - масов електрически автомобил на цена до 25 хиляди долара.

Независими дизайнери от изданието Motor1 показаха как би могла да изглежда една такава кола. Наскоро публикуваната биография на Илън Мъск разкри някои подробности за предстоящата нова Tesla, като те са взети предвид от авторите на изображенията, публикувани в интернет. В книгата пише, че дизайнът на най-евтината Tesla ще използва голяма част от екстериора на пикапа Cybertruck, а външният вид на автомобила ще бъде възможно най-футуристичен.

Съдейки по компютърните изображения, новата Tesla с цена до 25 хиляди долара наистина ще има дизайн, който ще е свързан с "Cybertrack". Автомобилът ще получи "тромави" линии на каросерията, както и подобна тясна LED оптика отпред. Цялостната картина се допълва от лъскави пластмасови наслагвания върху арките на колелата, както и мат върху броните.

Силуетът на автомобила изглежда възможно най-аеродинамичен, а дръжките на вратите са вдлъбнати в тялото за по-малко съпротивление на вятъра. В линията на Tesla новият продукт ще бъде поставен едно стъпало под Model 3. Предполагаше се, че колата ще се казва Model 2, но по-късно Илон Мъск отрече тази информация.

Технически подробности за колата не се дават, но има слухове, че пробегът на електрическия автомобил ще бъде около 400 километра. Производството на най-евтиния модел от линията Tesla ще започне в края на 2024 г. Освен това производството му може да се извършва от фабрики в няколко страни наведнъж - в САЩ, Китай, Мексико и евентуално в Индия.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъй шъй

    17 9 Отговор
    Най-важно е с каква батерия ще бъде. Да няма нови опожарени паркинги като Лутън.
  • 2 ТОЗ

    16 6 Отговор
    Тези които са си играли на компютър, са я направили да прилича поразително на новия Приус.
  • 3 зле

    14 5 Отговор
    прилича на нновата тоьота
  • 4 Фердинанд П.

    3 7 Отговор
    Все повече се доближава до древния Бийтъл.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Голфдвойкаджия

    10 3 Отговор
    Браво на народната Тесла! Ако имах пари точно такава щях да си купя, ама нямам. Затова няма да си купя. Ще джъткам пак с Голфа до втори акт, после пеша - за по-добро здраве.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Малиии

    7 3 Отговор
    На летище Лутън страхотен пожар на паркинг. Коя ли Тесла се е запалила?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мхммм-чоо

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Мхм":

    бъркаш човека, патуркоо!!! Тука си Смел Гибсън, ама на улицата си миши-мишшш…а не цръкнеш кафяво на живо…..
    За кой да ти пишат хората-за оня проект, изкуствения надрусаняк ли??? Идола на млоумните и неосъществените тротинеткаджии….
  • 13 ГТЕ

    5 2 Отговор
    Tesla или Toyota са си откраднали проекта един от друг. Чак такава прилика няма дори между автомобили близнаци. Поразително плагиатство.
  • 14 оффф майко

    3 0 Отговор
    като включиш климатик/парно ще минеш най много 150 км., и това при скорост 80-100 км./ч - ха ха ха