Отидете към основна версия

2 475 8

Марката Leapmotor влиза в Европа. VW и Stellantis вече са „приятели“ с нея

  • leapmotor-
  • европа

Електрическият автомобил Leapmotor C10 има за цел да завладее европейските пазари

Китайският автомобил Leapmotor C10 дебютира на автомобилното изложение в Мюнхен през септември тази година. Сега бе показан подробно и интериора на модела. От интериорните снимки се вижда, че воланът е с нов дизайн с две спици, а бутоните за управление на волана са заменени от интересно колело за превъртане.

Електрическата кола Leapmotor има модерен потребителски интерфейс, като той е без бутони. Всичко се управлява от два сендорни таблета. Размерите на кросоувъра са 4 739 x 1 900 x 1 680 мм, а междуосието е 2 825 мм. Електрическото превозно средство е оборудвано с батерийни клетки от литиево-железен фосфат (LFP) от CALB. Батерията захранва двигател с мощност 170 kW (231 к.с.).

Leapmotor е основана през 2015 г. и представи първото си електрическо превозно средство в Китай през 2018 г. Компанията планира да навлезе на международните пазари, включително Европа, Азиатско-тихоокеанския регион, Близкия изток и Америка с пет модела през следващите две години. Първият в този списък ще бъде кросоувърът C10.

В допълнение към износа Leapmotor има за цел да стане и доставчик на технологични услуги. Stellantis инвестира активно в Leapmotor с цел придобиване на платформата на китайския производител. Преди това Volkswagen реши да лицензира технологията на Leapmotor за своя модел Jetta.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини