Last news in Fakti

11 Септември, 2023 15:59 3 357 4

Китайски производител на премиум електромолили навлезе на европейския пазар

  • китайски автомобилен производител-
  • hiphi-
  • електромобили-
  • европа
Китайски производител на премиум електромолили навлезе на европейския пазар - 1

Премиум китайската марка електрически автомобили HiPhi, която е собственост на частната компания Human Horizons, отваря първия си филиал в Европа. Така нареченият HiPhi Hub се намира на летището в Мюнхен. Компанията нарича това място „тихо пространство за открития и съвместно творчество“. В бъдеще такива „Brand Experience Centers“ ще се появят и в други европейски градове. В Китай вече са открити повече от сто такива центрове.

Посетителите на центъра в Мюнхен ще могат да оценят изложения електрически кросоувър HiPhi X и електрическото купе HiPhi Z, които са достъпни за поръчка в Германия от юни. Освен това на потенциалните клиенти се предлага да изпробват новия средноразмерен кросоувър HiPhi Y, който дебютира през април тази година. Той ще бъде пуснат в продажба до края на 2023 г.

На германците се обещава и "индивидуално следпродажбено обслужване". В тази насока HiPhi ще работи заедно с доказан сервизен партньор. По-подробна информация за това партньорство ще бъде обявена в близко бъдеще.

В Германия кросоувърът HiPhi X се предлага във версии с четири и шест места на цени съответно от 123 000 и 109 000 евро. И двата варианта са оборудвани с два електрически мотора (по един на всяка ос) с мощност 299 к.с. всеки. Капацитетът на тяговата батерия е 97 kWh, а пробегът с едно зареждане - 460 км по WLTP. Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч е 3.9 секунди.

В Китай HiPhi X идва с интелигентна система за ароматизиране на кабината, 19.9-инчов дисплей за пътници и аудио система Meridian със 17 високоговорителя. Дали всичко това ще бъде в "европейския" HiPhi X не се уточнява, но вратата "крило на чайка" определено ще остане.

Електрическото купе HiPhi Z в петместна версия ще струва 105 000 евро, в четириместната ще струва с 2000 евро повече. Автомобилът е оборудван с два електрически мотора със системна мощност 672 к.с. и със 120 kWh батерия. Купето може да ускори до сто за 3.8 секунди и да измине 555 км WLTP без презареждане.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За 6000 евра може

    9 4 Отговор
    С тези цени бързо ще се изтеглят отново в Китай, нямя да има продажби!
  • 2 голям успех

    12 2 Отговор
    Ако цената беше десет пъти по-ниска, щеше да има голям успех
  • 3 Кюмюр

    10 1 Отговор
    Доживяхме... китайска кола да струва пивече от Q8...
  • 4 Ко стана ве

    0 1 Отговор
    Любители на китайските коли, били ефтини в Китай еми там да ама ви разправям че в Европа няма да са ефтини и няма да се купуват не вярвате. Та гледам даже китайските имигранти из европа си джиткат с дизел мерцедеси ауди и тнт.