Отидете към основна версия

6 793 62

АвтоВАЗ започва да сглобява ултрабюджетната Lada Granta: Ето какво липсва

  • lada-
  • granta-
  • автоваз

Моделът ще се продава през 2024-та

АвтоВАЗ започна сглобяването на бюджетната Lada Granta, като в процеса на работа въведе специфични промени. Според портала Avtograd News, базиран в Толиати, няколко опростени версии на тези седани са били пуснати в продажба непосредствено преди Нова година. Мерките за съкращаване на разходите включват премахване на вътрешните пластмасови облицовки на праговете, уплътненията в долната част на вратите и вътрешната част на капака, както и отпадане на елементи като подсветка на арматурното табло и багажника, бутони за затваряне и дръжки на капака на багажника.

Запознати твърдят, че ултрабюджетната Lada Granta демонстрира около 20 модификации в сравнение със съществуващата базова конфигурация Standard. Забележително е, че бъдещите версии може да се откажат от включването на въздушни възглавници, а очаквани характеристики като електрически сервоусилвател на волана и климатик не се очаква да бъдат въведени. Предполага се, че тези опростени седани, характеризиращи се с отсъствието на много екстри, "допълнителни" бутони и подсветки, ще бъдат предоставени за закупуване през 2024 г.

В момента базовата версия на Lada Granta се предлага на цена от 699 900 рубли. Все още не е сигурно дали през 2024 г. ще бъде представена още по-оскъдна конфигурация. Може би чрез пропускането на някои характеристики заводът цели да поддържа "рекламираната" първоначална цена за най-достъпния местен автомобил.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 35 гласа.

Свързани новини