Last news in Fakti

28 Февруари, 2024 11:04 2 922 12

Разкриха външния вид и цената на новата Lada Iskra

  • lada-
  • iskra-
  • автоваз
Разкриха външния вид и цената на новата Lada Iskra - 1

Роспатент публикува снимки на новия модел на АвтоВАЗ, Lada Iskra, които показват комби автомобил. Документите за новия модел се появиха в базата данни на Федералния институт за индустриална собственост (FIPS).

Ден преди това по телевизионния канал Tolyatti 24 президентът на АвтоВАЗ Максим Соколов каза , че първата партида Lada Iskra вече е произведена и се тества. Премиерата на модела, според него, ще се състои в съвсем близко бъдеще.

Разкриха външния вид и цената на новата Lada Iskra

По-рано топ мениджърът каза, че масовото производство на модела ще започне в края на 2024 г., а продажбите ще стартират през първото тримесечие на 2025-а. Преди време Соколов съобщи , че новата Lada Iskra ще принадлежи към моделите от B-клас, въпреки че параметрите ѝ ще бъдат „малко по-големи“ от сегашната Granta.

Според ръководителя на АвтоВАЗ цената на автомобилите Iskra ще бъде в диапазона между тези на Granta и Vesta. АвтоВАЗ планира постепенно да спре производството на Granta след пускането на пазара на семейството Iskra.

Разкриха външния вид и цената на новата Lada Iskra

Според неговата прогноза, актуалната, в настоящата икономическа ситуация, цена на новата Lada Iskra ще започне от 1.2 милиона рубли, което по текущия обменен курс се равнява приблизително на 12 000 евро. За сравнение, Lada Granta сега започва от 699 900 рубли (7 000 евро).

Президентът на АвтоВАЗ загатна и за характеристика на новия луксозен модел Lada Aura, която ще се конкурира с Toyota Camry. Според него пътниците отзад в новата Lada ще се чувстват доста по-удобно, отколкото в японския седан.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    24 12 Отговор
    За 12 хиляди евро очаквам да има поне манивела в комплекта, защото иначе не виждам, как ще стане "Искра"-та
  • 2 Директора

    17 7 Отговор
    На кой му дреме?
  • 3 Обряяя

    24 6 Отговор
    Пак нова Лада. Като москвичите. Всеки ден нови модели. Накрая нищо
  • 4 Хихи

    23 8 Отговор
    Лада ще се конкурира с Тойота. Пак са се надрусали.
  • 5 Паметлив

    18 7 Отговор
    Ако имате 42 килограма рубли и 15 години търпение ще бъде ваша!
  • 6 Голем смех

    13 5 Отговор
    Айде копейките записвайте ред ! :) хахахаха
  • 7 Иван

    9 9 Отговор
    На кого се подиграваме като ръчни колички не можем да правим? Станахме туземци.

    Коментиран от #9

  • 8 Гост

    4 4 Отговор
    "Ще, ще, ще". Все в бъдеще време и пак картинки с рендери. Майстори са на обещанията, признавам, но ако вземат да направят и една полукадърна кола, ЩЕ е добре.

    Коментиран от #12

  • 9 ПЕСИМИСТ

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Но може да правим снаряди 155мм и сме ухажвани с предплатени поръчки за това. Военното производство е на трисменен цикъл и ВБП е на ниво.
  • 10 Копейкин

    7 2 Отговор
    Ако има климатик, сменям Q7-та за нея от лоялност към Русия.
  • 11 Лерой

    4 1 Отговор
    Изглежда сякаш е с гуми и джанти 13 цола, като Ладите от 70-те. Може би е с карбуратор и със запалване чукче с наковалня.
  • 12 точно

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Те ушанките и едни хубави рендери не могат да направят