Отидете към основна версия

6 536 24

Продават на търг 40-годишно Audi Quattro, случайно намерено в плевня

  • audi-
  • quattro-
  • търг-
  • плевня

Колата е престояла без да се движи над две десетилетия

Спортно ориентиран автомобил Audi Quattro от 1983 година, който повече от 20 години събира прах в изоставена плевня, сега се продава в САЩ. Колата беше предложена на търг от мъж, закупил имот в американския щат Аризона.

При извършване на сделката за собственост, купувачът видял стара плевня в имението, в която открил 41-годишно Audi под слой пръст и прах. Годините на бездействие са повредили сериозно автомобила. В тази връзка цената на колата сега е около 12 000 долара.

Според продавача старото Audi Quattro стои в прашна плевня от 2000 г. Преди повече от 20 години приятел на предишния собственик на имота вкарва спортната кола в постройката, след което забравя за съществуването ѝ.

Оттогава никой не е поглеждал колата. В продължение на две десетилетия интериорът на колата се разпада, а каросерията е частично покрита с ръжда. Освен това потенциалният купувач ще трябва да инвестира сериозно в двигателя, трансмисията и окачването.

Audi Quattro от 1983 г. е оборудвано с 2.1-литров турбо петак, който произвежда 200 конски сили. Според официалните данни спортният автомобил ускорява до 100 км/ч за 7.1 секунди с максимална скорост от 220 километра в час. Пробегът на екземпляра е около 150 000 километра.

Можете да си купите забравеното Audi Quattro, което се счита за един от първите производствени модели със система за задвижване на всички колела, за $12 000.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 12 гласа.

Свързани новини