Отидете към основна версия

8 490 6

Най-евтиният електрически кросоувър Skoda беше показан в първо видео

  • skoda-
  • elroq

Излязоха официални тийзъри на новата Skoda Elroq

Компактният и евтин електрически кросоувър ще бъде представен на 15 март по време на годишната пресконференция на Skoda. Междувременно на официалния сайт на чешкия производител се появи видео с електрическия автомобил. Той ще се казва Elroq и ще бъде най-евтиният в гамата на чехите.

Краткият клип показва предната част на Skoda Elroq. Той е направен в духа на концептуалния автомобил Vision 7S - с висок преден капак и тънки фарове, свързани с диодна лента. Разработчиците наричат ​​новата Skoda Elroq "идеалната семейна кола" и я позиционират като електрическа алтернатива на кросоувъра Karoq. Дължината ще бъде около 4.5 м.

Електрическата кола Skoda Elroq ще бъде изградена на модулната платформа MEV, точно както по-големия си брат Enyaq iV. Тя позволява създаването на електрически автомобили със задно и задвижване на всички колела с мощност от 150 до 340 к.с. Пробегът на автомобила може да достигне 550 км.

Производството на Skoda Elroq ще започне в края на 2024 година, а електрическият автомобил трябва да излезе на пазара в началото на 2025-а. Моделът ще бъде много по-евтин от електрическия автомобил Skoda Enyaq iV, цената на който започва от 40 000 евро. Вижте и първото видео.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.

Свързани новини