9 Август, 2024 12:37 2 162 2

Подготвя ли Skoda наточена RS версия на Karoq?

  • skoda-
  • karoq-
  • rs
Подготвя ли Skoda наточена RS версия на Karoq? - 1

Компактният кросоувър Skoda Karoq може да получи спортната RS версия на марката. Това стана ясно, след като в обективите на фотошпиони попадна "тестово муле", което намеква именно за гореспоменатото твърдение.

Тестовият прототип е базиран на текущата версия на Skoda Karoq, но дори и в конфигурацията Sportline тази кола няма двойни изпускателни тръби (чифт от всяка страна), които се виждат в колата на снимката.

Подготвя ли Skoda наточена RS версия на Karoq?

В допълнение, тестовото муле е оборудвано с 19-цолови алуминиеви джанти Machined R Sport, които се откриват в гамата на Cupra Ateca, а зад тях можете да видите и типичната за RS моделите спортната спирачна система.

Очаква се технологично Skoda Karoq RS да не се превърне в скъп проект за чешката марка, тъй като концернът разполага не само с вече споменатата Cupra Ateca, но и с Volkswagen T-Roc R. Всички те са създадени на MQB - А1 модулна платформа.

Подготвя ли Skoda наточена RS версия на Karoq?

Ако проектът наистина получи зелена светлина, под капака на този кросоувър със задвижване на четирите колела вероятно ще бъде монтиран двулитров четирицилиндров TSI бензинов двигател.

Мощността му може да бъде 300 к.с., а максималният въртящ момент - 400 Нм. Този двигател вероятно ще бъде съчетан със 7-степенна DSG роботизирана скоростна кутия. Засега обаче няма официално потвърждение, че Skoda наистина работи върху наточената версия на Karoq.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грозно

    3 5 Отговор
    Егати и грозотията
  • 2 фалшиви новини

    3 1 Отговор
    са това. Първо на първо това не е текущатата версия, а тази преди фейслифта т.е. е пълен абсурд да има RS тепърва, но със старата визия. Освен това Карок RS няма да има за това поколение при всички положения, понеже от догодина ще има втора генерация Карок, която ще наподобява на втората генерация Кодиак и няма да изглежда като първоначалния модел от 2017-та в никакъв случай.

    Това дето са снимали никакво муле не е, ами аматьорска доработка на някой, дето е искал да се прави на голямата работа.