Отидете към основна версия

2 734 13

На ход е ново спортно ориентирано BMW

  • bmw-
  • cs-
  • m2

Подготвя се новата CS (ClubSport) модификация на спортния автомобил

Наточеното BMW M2 купе ще стане още по-екстремно. Подготвя се новата CS (ClubSport) модификация на спортния автомобил. Тя ще бъде пусната на пазара през 2025 година и ще се произвежда в ограничена серия. Подробности бяха публикувани от британското издание Autocar.

В момента новото BMW M2 CS се тества в Арктическия кръг. Колата е покрита с камуфлажно фолио, но можете да видите по-агресивен дизайн на предницата, както и нов аеродинамичен бодикит, заден спойлер и нови джанти. Както при всички BMW M2, и тук калниците са сериозно разширени.

Известно е, че купето ще стане по-леко заради карбонови части. Интериорът на BMW M2 CS все още не е показан. По аналогия с BMW M2 CS от предишното поколение, се очаква в салона да се появят въглеродни влакна и алкантара, а също така ще бъдат монтирани спортни седалки.

Мощността на 3.0-литровия турбо шестак ще се увеличи и може да достигне 500 конски сили. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема около 4 секунди, а максималната скорост ще бъде 280-290 км/ч. Освен това окачването на BMW M2 ще бъде модифицирано и ще бъдат монтирани по-големи спирачки. Очаква се цената на BMW M2 CS да надхвърли 100 000 евро.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини