Отидете към основна версия

2 959 37

Още по-мощна и по-бърза: Представяме ви най-наточената Tesla Model 3

  • tesla-
  • model3-
  • performance

Моделът Performance е със значително подобрени характеристики

Tesla разсекрети най-мощния и най-бърз Model 3 Performance. Това е топ версията на модела, която се отличава от другите с по-ефективен силов тракт, подобрена динамика, модифицирано шаси, както и с по-спортен дизайн на екстериора и интериора. Системната пикова мощност на двата електрически мотора се е увеличила с почти една трета, което води до по-бързо ускоряване на електрическата кола до 100 километра в час.

Tesla Model 3 беше актуализиран миналата есен, но тогава не беше показана най-добрата и най-мощна двумоторна модификация Performance. Дебютът ѝ се състоя току-що. Външно версията Performance се различава от другите с аеродинамичния си бодикит - сплитер и дифузьор, както и нов спойлер отзад. Tesla твърди, че в резултат на подобренията подемната сила е намалена с 36 процента, а съпротивлението на въздуха с пет. Интериорът е оборудван със седалки с по-развита странична опора и разширени електрически настройки. Обещани са и функции за отопление и вентилация.

Що се отнася до подобрената производителност, в допълнение към 31 процента увеличение на пиковата системната мощност, пиковият въртящ момент е увеличен с 16 процента, а постоянната мощност - с 22 процента. В същото време консумацията на енергия е намалена с два процента. Два електрически мотора произвеждат общо 517 конски сили и 741 Нм въртящ момент на Model 3 Performance. От нула до 60 мили в час (97 километра в час) този електрически автомобил ускорява за 2.9 секунди, което е с 0.2 секунди по-бързо това на предшественика, а максималната скорост е 262 километра в час. Обявеният пробег с едно зареждане по американския цикъл EPA е 476 километра.

Окачването също е подобрено: използвани са по-леки и твърди пружини, а адаптивните амортисьори имат три режима на работа - Standard, Sport и Track. Освен това Model 3 Performance получи модернизирани спирачки и 20-цолови джанти, обути с гуми Pirelli P Zero 4. Цените вече са обявени: в САЩ Tesla Model 3 Performance струва $53 000 без доставката до представителството и данъчните облекчения.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.

Свързани новини