Отидете към основна версия

1 380 7

Краят на една ера: Това е последното Bugatti Chiron

  • bugatti-
  • chiron-
  • veyron

Екземпляр номер 500 носи името L’Ultime

Завесата се затваря за една легендарна глава в автомобилната история. Bugatti представи L'Ultime, последния автомобил от линията Chiron, който носи името на иконата на състезанията в Монако, Луи Широн. Този ръчно сглобен шедьовър, старателно изработен в Молсхайм, Франция, бележи трогателно сбогуване с ерата на хиперавтомобила.

L'Ultime, вдъхновен от първия Chiron, представен на автомобилното изложение в Женева през 2016 г., отдава почит на своето славно наследство. Ливреята на автомобила плавно преминава от френско състезателно синьо към атлантическо синьо, повтаряйки оригиналния дизайн. За да персонализира допълнително този изключителен автомобил, Bugatti украси повърхността му с ръчно изрисувани надписи, отбелязващи значими събития и места, които са оформили забележителното осемгодишно пътуване на Chiron.

Макар L'Ultime да означава края на прозвището "Chiron", духът на иновациите продължава да живее. Автомобилният производител все още се подготвя да достави 99 бройки от роудстъра Mistral и 40 бройки от ориентирания към пистата Bolide, като и двата модела носят ДНК-то на Chiron.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини