Last news in Fakti

30 Май, 2024 16:08 1 199 7

Краят на една ера: Това е последното Bugatti Chiron

  • bugatti-
  • chiron-
  • veyron

Екземпляр номер 500 носи името L’Ultime

Краят на една ера: Това е последното Bugatti Chiron - 1

Завесата се затваря за една легендарна глава в автомобилната история. Bugatti представи L'Ultime, последния автомобил от линията Chiron, който носи името на иконата на състезанията в Монако, Луи Широн. Този ръчно сглобен шедьовър, старателно изработен в Молсхайм, Франция, бележи трогателно сбогуване с ерата на хиперавтомобила.

L'Ultime, вдъхновен от първия Chiron, представен на автомобилното изложение в Женева през 2016 г., отдава почит на своето славно наследство. Ливреята на автомобила плавно преминава от френско състезателно синьо към атлантическо синьо, повтаряйки оригиналния дизайн. За да персонализира допълнително този изключителен автомобил, Bugatti украси повърхността му с ръчно изрисувани надписи, отбелязващи значими събития и места, които са оформили забележителното осемгодишно пътуване на Chiron.

Краят на една ера: Това е последното Bugatti Chiron

Макар L'Ultime да означава края на прозвището "Chiron", духът на иновациите продължава да живее. Автомобилният производител все още се подготвя да достави 99 бройки от роудстъра Mistral и 40 бройки от ориентирания към пистата Bolide, като и двата модела носят ДНК-то на Chiron.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Манекен

    7 1 Отговор
    Боби манекена пиленцето от монако щял да го купува сега това и след 3 години ролса на неговия близък приятел филката плейн
  • 2 незаконно ги строят за 400 км/ч

    6 2 Отговор
    в бг е 50 , 90 , 120 . Умряха много шофьори . Скоростта убива 200-280 годишно . Производителите са алчни и фашаги .

    Коментиран от #6

  • 3 Бат Бройко

    4 3 Отговор
    Хич не ме кефи таа кола! Сааамо БатМобил и нищо другооо!

    Коментиран от #4

  • 4 БАТ САЛИ

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бат Бройко":

    Мен ме хефи китайската Волга - 316
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 АмиТо

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "незаконно ги строят за 400 км/ч":

    Фантаизирането на автофеневето е като клеченото във фейсбук и да се радваш, че в една война умират от едната страна на воюващите. Същите фанатици създава интернет като и автомобилостроенето, както и футбола и каквито и да е други похвати за разделянето на групите на "наши и ваши" и после едните да се радват, че другите страдат. Гледайте коментарите за войната в Израел/Украйна и после коментирайте дали съм прав.
  • 7 Е46ца

    6 2 Отговор
    Чак ера.Много прехвалена кола.Имах такава същата и я продадох.Не върви толкова ,колкото я изкарват.Общо взето дори е куц кон, иначе правеше впечатление.