Last news in Fakti

7 Юни, 2024 12:59 2 780 9

Една-единствена серийна кола се доближава най-много до скорстта от 500 км/ч

  • серийни автомобили-
  • максималта скорост-
  • bugatti-
  • chiron-
  • super sport 300+
Една-единствена серийна кола се доближава най-много до скорстта от 500 км/ч - 1

От доста години автомобилните производители се надпреварват кой ще направи най-бързата серийна кола. Но и от доста години безспорен шампион е Bugatti. Има компании, които успяват за кратко да отнемат титлата от марката Bugatti, която принадлежи на Volkswagen.

Винаги се случва така, че вездесъщият W-образен 16-цилиндров двигател прави така, че тя отново да се върне при VW. Настоящият шамион по скорст при серийните автомобили е Bugatti Chiron Super Sport 300+.

Отново ограничена до 30 клиентски автомобила, като Veyron Super Sport, тази специално създадена високоскоростна кола беше доведена до максимална скорост от 304.773 мили в час, което се равнява на 490.4 км/ч.

Рекордът беше поставен от британския състезателен ветеран Анди Уолъс на тестовата писта "Ехра-Лесиен", която е притежание на Volkswagen Group. W16 двигателят на Chiron Super Sport е с четири турбини и произвежда мощност от 1 578 к.с.

Автомобилът, който е най-близо от отметката 500 км/ч разполага с нова скоростна кутия с по-дълги съотношения на предавките, както и с предна и задна броня, оптимизирани за движение с висока скорост.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МерчФен

    4 2 Отговор
    Пф, всеки един от Алиено хиперавтомобилите се доближава до тази скорост. Но не пишете за родни марки, а продължавате с чуждопоклонничеството.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пилот на Ферари

    11 0 Отговор
    Идеално да ходиш с нея до магазина и обратно или да караш децата на училище .
  • 4 БАРС

    4 2 Отговор
    Е И КАКВО ОТ ТОВА ЧЕ ВДИГАТ ВИСОКИ СКОРОСТТИ.КАКВО ДАВАТ В ЖИВОТА ВИСОКИТЕ СКОРОСТИ НИЩО,ОСВЕН ПРЕДНАМЁРЕНА СМЪРТ.МНОГО Е ГЛУПАВО ДА СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА КОЛИ КОИТО НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО ОСВЕН ЗА СЪСТЕЗАНИЯ ИЗОБЩО ГОВОПЯТ ЗА ЕКОЛОГИЯ А В МЕСТО ДА НАМАЛЯТ КОНЕТЕ ТЕ ГИ УВЕЛИЧАВАТ.АКО Е ТАКА ТО ДА МАХНАТ ОГРАНИЧЕНИЯТА ЗА СКОРОСТ
    ИЗВЪН ГРАДСКО ЗАЩОТО И НЕ ВИЖДАМ ДА МОГАТ ДА СЕ КАРАТ.

    Коментиран от #5

  • 5 Местния Козар

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "БАРС":

    Еко глупостите и ограниченията са за нас, простосмъртните....това са играчки за богатите, за които няма ограничения........
  • 6 АутоБАН

    1 0 Отговор
    Колко може да вдигне на АМ Люлин?
  • 7 Ми хубаво, но това е адска машина

    2 1 Отговор
    Ти при 250 се чудиш как да реагирал ако излезе нещо, пък при 500 директно убиват себе си и другите. Това не е скорост за обществен аутобан, било то и в Германия. Като се има предвид що празноглавци милионерчета има, то да те е страх да караш. Немците затова години наред ограничават до 250 кмч скоростта.
  • 8 Разбирач

    3 4 Отговор
    Бугати не е собственост на VW . Славчев да се подготви повечко преди да пише по темата.
  • 9 като се прекали с фантазиите

    1 2 Отговор
    се рекламират боклуци много . МПС е да те превозва . Забранената скорост убива . Гъзарията е пир по време на чума . в судан измират от глад , а ЕС е въвлечен вовеки да плаща на меркел и зелиски . на балканите колите са от 10 бона до 200 бона , а тая е 300 бона . колкото 8-9 други луксозни . Нямаме инфраструктура . пътя е за тирове . те дупки не усещат . няма мантинели . ниски заплати . незаконни и корупцьонни действия . Да .