Отидете към основна версия

2 472 6

Tesla мами обикновените потребители с усъвършенстван автопилот за "богоизбрани"

  • tesla-
  • автопилот-
  • илон мъск

Американският производител на електромобили Tesla е разработил съвсем различен автопилот за ръководителя на компанията Илон Мъск, както и за избрани VIP клиенти на марката. Това съобщава Insider, позовавайки се на източници от компанията, пожелали анонимност.

„Нарочно подобрихме автопилота на Мъск, за да направим системата да изглежда по-добре, отколкото е в действителност. Това не е много честно“, казва един от тях. Според източниците Мъск и „приятелите на Tesla“ използват специална версия на системата за подпомагане на водача (Full Self-Driving, FSD).

Подобрената система е значително по-модерна и по-ефективна от тази, която е достъпна за обикновените клиенти. Сред т.нар. VIP лица са и популярни блогъри и инфлуенсъри. Според източниците на Insider, собствениците на специалните коли Tesla впоследствие са споделяли опита си от използването на автопилота в интернет, без да уточняват, че става дума за „специална“ версия.

Те добавят, че тайната версия на автопилота "познава" маршрутите на Мъск и другите VIP персони, което прави пътуванията им много по-удобни и безопасни. Все още няма официално изявление от представители на компанията.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.

Свързани новини