28 Юли, 2024 11:15 4 686 16

За да не закъса още повече, Tesla ускорява разработването на евтини автомобили

  • tesla-
  • евтини електромобили

Мъск обаче едва ли ще успее да се пребори с китайците

За да не закъса още повече, Tesla ускорява разработването на евтини автомобили - 1

Tesla потвърди плановете си за създаване на доста по-достъпни електрически автомобили. В същото време стана известно, че и те нама да могат да се борят с китайските аналози, защото ще бъдат по-скъпи от предварително обявения евтин автомобил на стойност 25 000 долара.

Американският автомобилен производител обяви, че използването на по-евтини батерии ще позволи на Tesla да пусне най-достъпната електрическа кола в моделната си линия. Главният изпълнителен директор Илон Мъск рязко реши още, че Tesla трябва да удвои използването на изкуствен интелект и автономно шофиране, главно в светлината на разработването на самоуправляваща се кола под работното име Robotaxi.

Според няколко източника достъпните електрически автомобили на Tesla ще бъдат разработени на базата на Model 3 и Model Y. Отбелязва се, че новите продукти трябва да видят свят още през първата половина на 2025 година.

„Плановете за нови превозни средства, включително по-достъпни модели, се простират до първата половина на 2025-а. Тези превозни средства ще използват елементи от платформата от следващо поколение, както и части от нашите настоящи платформи и ще могат да се произвеждат на същата производствена линия като нашата текуща линия превозни средства “, се казва в изявление на компанията.

По-рано Tesla заяви, че производството на нови автомобили ще започне през втората половина на следващата година. Автомобилният производител също така добави, че стратегията за максимална унификация ще позволи да се увеличи годишното производство на електрически автомобили до 3 милиона единици. Въпросът обаче е: Ще има ли толкова клиенти?


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Батерия никопол

    19 4 Отговор
    Нещо го закъсаха електрокарите.

    Коментиран от #15

  • 2 мани беги

    16 3 Отговор
    евтино по моите разбирания е до 10000 евро/долар крайна цена за европа ... евтина кола напрайха само от ситроен с тяхното ами за 7000 евро ... опел рокс и фиат тополино са по-скъпи ... евтино в европа няма!

    Коментиран от #7, #16

  • 3 Министър на земното притегляне

    18 4 Отговор
    Ееее опаааа нал беше най-успешната компания ???Ама то със сто процента държавна помощ пак да закъсаш се иска талант.
  • 4 Тити

    10 2 Отговор
    Ако са евтини защо фа няма клиенти при цена от 25к долара е на равно с бензиновият и дизелов двигател.
  • 5 Гост

    19 2 Отговор
    Като няма продажби, започват обещанията.

    Коментиран от #9

  • 6 Митбъстър=идиот

    5 7 Отговор
    Не е верно! Тесла постави нов рекорд за производство и продажба през 2024 г.

    Коментиран от #8

  • 7 гост

    9 16 Отговор

    До коментар #2 от "мани беги":

    А защо в Европа трябва да има по-евтино от 10 000 евро , че дори 15 000 ?? При положение , че средната заплата вече гони 6-7 000 евро ?? Тоест за средния европеец това са 2 (две) месечни заплати !! И при положение , че средно годишно харчи по същите 6-7 000 евро за ваканции ?? А квадратен метър жилище в големите градове гони същите 6-7 000 евро ?? Като искаш коли по 1000 евро , премести се в любимия Китай , нали там е много хубаво !! Отделен въпрос колко ще е "кола" !!

    Коментиран от #11

  • 8 гост

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Митбъстър=идиот":

    Ми за 2024 още не е , ама за 2023 да и то с голяма преднина , о ужас за плювачите , хахахах !!
  • 9 гост

    5 10 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Ееех , ако си имаше барем идея колко шефове на автопроизводители само си мечтаят за "спадналите " продажби на Тесла и то половината европейски , че и китайски бая има , хахахахах !! Пък за борсовите и резултати даже не смеят да помислят , щото тутакси трябва да си метнат въжето , хахахах !!
  • 10 Гост

    12 2 Отговор
    Норвежеца е изперкал яко.Грета му е взела акъла.
  • 11 Само вятър

    20 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Правиш. Сподели, не се скъпи - в коя Европейска държава средните заплати са 6-7 000 Евро и не ти взимат поне 50% за данъци? Моля?

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Грета Тунберг

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "Само вятър":

    В Норвегия!

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #12 от "Грета Тунберг":

    и там няма такива заплати НЕТО, освен ако не си доктор или инженер. Не лъжи ако обичаш
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Антиелектрика

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Батерия никопол":

    Проблемите при тях са повече от ясни и идват от батерията - високо тегло, продължително зареждане, малък пробег при нормална скорост извън града и нулева цена след 7-8 години експлоатация. В същото време "електрокарите" все още са по-скъпи от "пушилниците" ;-)))
  • 16 Оппаааа

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "мани беги":

    Ситроен Ами НЕ Е КОЛА, това си е абсолютно недоразумение! Реално за българския пазар евтина електрическа кола за момента е само Дачия Спринг.