7 Август, 2024 10:19 13 387 24

Повече от половината собственици на електромобили Tesla се връщат към коли с ДВГ

  • tesla-
  • тромобили-
  • коли с двг

Това съобщават анализаторите на Edmunds

Повече от половината собственици на електромобили Tesla се връщат към коли с ДВГ - 1
Снимка: Shutterstock

През 2024 година повече от половината собственици на електромобили с марка Tesla, са решили да сменят електрическата си кола, като са избрали автомобили с двигатели с вътрешно горене. Това съобщават анализаторите на Edmunds, като се позовават на свои собствени изследвания.

По-конкретно, от началото на годината в САЩ 51% от собствениците на Tesla са ги изоставили в полза на автомобили с двигатели с вътрешно горене. Други 10% са преминали към хибридни превозни средства, 6% към Plug-in хибриди (PHEV), а само 32% от собствениците на Tesla са избрали електромобил като следваща кола.

Прави впечатление обаче, че до този момент в процентно отношение делът на американците, които преминават от Tesla към автомобили с двигатели с вътрешно горене, намалява през последните години. Така през 2019-а този дял е бил 71%, а през 2022 година - вече 66%. Сега обаче, явно, нещата отново поемат в обратна посока.

В същото време расте делът на тези, които преминават от Tesla към друга нова електрическа кола. Той беше 9% през 2020 година и се повишава до 21% две години по-късно. Статистиката също така показва, че хибридните автомобили не набират голяма популярност като алтернатива на Tesla.

Анализаторите отбелязват, че броят на шофьорите, които заменят своите Tesla с електрически превозни средства от традиционните известни автомобилни производители, нараства всяка година, като има и такива, които преминават от Tesla към китайски електромобили.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    52 4 Отговор
    Това го знаем ОТДАВНА‼️
    Но не го пишете така грубо, че тук ТЕСЛЬО ще започне да риве яко ‼️
    И ще ни убеждава, как ние нищо не разбираме 🤔

    Коментиран от #15

  • 2 0001

    6 36 Отговор
    АБСОЛЮТНА ЛЪЖА . ТОВА ИЗСЛЕДВА НЕ Е НА АВТОРА.
  • 3 Гориил

    43 3 Отговор
    Нарастването на популярността на електрическите превозни средства може да доведе до рязко увеличаване на натоварването на електроцентралите, повечето от които работят на газ, въглища и петрол. Увеличаването на натоварването на електроцентралите неизбежно ще доведе до увеличаване на емисиите на вредни вещества.Господарите на живота както обикновено са те измамили.
  • 4 7454

    37 4 Отговор
    Теслата като я купиш и излезеш с нея разбираш че се зарежда само с приложение на смартфона което трябва да ти го активират служители от кол центъра след като проверят че е регистрирана на твое име. Тоест ако някой ден обявят пандемия/карантина или срещу теб има съдебен иск могат да ти блокират колата.

    Коментиран от #7

  • 5 Митбъстър=идиот

    5 36 Отговор
    Не е верно.Кой се качи в Тесла,не сменя марката.

    Коментиран от #19

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 цжбйугхй

    23 3 Отговор

    До коментар #4 от "7454":

    Че то това си е редовна практика у Краваристан- като не си плащаш вноските пристига един кюмюр, отключва си колата през приложението и я откарва при лизингодателя... Това съм го виждал с очите си...

    Коментиран от #9

  • 8 бай Иван

    9 2 Отговор
    Ма они се паулат като клуечки за кибрит .
  • 9 Някой

    21 3 Отговор

    До коментар #7 от "цжбйугхй":

    Това е, ако е на лизинг и не си го плащаш. Ама, ако си си я платил колата, но държавата наложи локдаун (вирус, екологично бедствие и т.н.), може спокойно да ти дръпне шалтера. И нищо не можеш да направиш.

    Коментиран от #20

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 3 Отговор

    До коментар #10 от "Сметкаджия":

    За протокола:
    100% от хората в Света
    ползват Интернет-
    Проучването е извършено ....
    По Интернет 😉😉😉😉
  • 12 Антиелектрика

    21 1 Отговор
    Според мен схемата е такава: Има субсидии купуват се електрички, Няма субсидии не се купуват електрички. Явно не само у нас а в цял свят всеки гледа "далаверката" и на никой не му пука за екология.

    Коментиран от #13

  • 13 Така е

    5 7 Отговор

    До коментар #12 от "Антиелектрика":

    Затова в Китай най-бързо ще преминат към електромобили. Там вече и без субсидии са по-евтини от автомобилите с ДВГ. Затова си купуват миксери, а не защото са по-хубави. Интереса клати феса.
  • 14 ВЕРВАМЕ ВИ

    6 15 Отговор
    След 700 000 км Model S такси е на 72% батерия (официален независим сертификат) и минава 330 извънградско и 450 градско. През цялото време зареждана БЕЗПЛАТНО на Tesla Supercharger и с НУЛА поддръжка.
    Изкарала пари за 6 S-класи и 2 апартамента.
    Отдолу е като нова и върви като нова.

    Коментиран от #16, #22

  • 15 Въпрос

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ти какво караш?

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Браво

    12 5 Отговор

    До коментар #14 от "ВЕРВАМЕ ВИ":

    Продължавай с клипчетата и продължавай да си мечтаеш... даже богат може да станеш...
    Нас това не ни вълнува - не ни занимавайте с глупотевините си....
  • 17 Трамвай 4

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Въпрос":

    карам, а ти?
  • 18 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 2 Отговор

    До коментар #15 от "Въпрос":

    Що питаш ❓
    Има ли как да провериш ❓
    Мога да напиша и Ролс Ройс❗

    Хибрид карам , чисто нов ❗
    Това как променя твоето мнение за автомобилите ❓❓❓
  • 19 Идиот

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Митбъстър=идиот":

    ХА ХА ХА.
  • 20 фтгъхуйик

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Някой":

    Не е важно фиктивното основание, въпросът е дали могат да го направят- и МОГАТ, и ГО ПРАВЯТ...

    Жокер: През януари си загубих ключа на колата, обадих се на дилъра за нов ключ... И това докато съм в друга държава с колата- добре, че носех и втория ключ та не беше страшно... Нужен беше само ВИН- без моите документи, без талон за колата (че е моя), без НИЩО ДРУГО... Дадох ВИН, уточнихме на кой адрес да ми пратят ключа след 30-40 дни, платих си и толкова... Ключа пристигна обучен към колата и веднага заработи без никакви процедури...
    На въпроса (вече към моя дилър от който съм я купил тая кола) Как става тоя номер бе, нали комп. на колата трябва да се "запознае" с новият ключ?" отговорът беше простичък "Че нали колата ти има "онлайн услуги" - в момента в който се свърже с интернет се стартира и връзка със сървъра на компанията и това си работи във фонов режим... Да се "запознае" колата с новия ключ отнема 15 секунди и 250кб трафик". Вчера ми запознаха колата и ключа, утре могат и да ми блокират колата- стига да пожелаят...
  • 21 Някой

    14 3 Отговор
    хора караийте си колите с ДВГ ,всичко ново което се опитват да ни го натрапват НЕ СТАВА,НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ
  • 22 Мнение

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "ВЕРВАМЕ ВИ":

    Хахаах, разбра ли колко батерии и ел мотори е сменил тоя собственик на тая "невероятна" ел глупост по време на експлоатацията?!
    Жокер: Хич не са малко!
  • 23 Иванов

    1 3 Отговор
    Здравейте. Карам Тесла. В началото много мразех марката, но след като взехме няколко служебни, реших да смени личното си Audi. Останах впечатлен. Всичко е направено елементарно и лесно. Толкова е опростено, че не се занимавам да мисля аз. По-икономична, стойностна, по-чиста. За протокола аз съм от малък град и зареждам на публичните станции. Едва ли някога ще се върна на ДВГ, вероятно бих избрал plug-in. За тези, които хейтят ще кажа само "Гроздето е кисело, нали?"
  • 24 Случайно прочетох

    0 0 Отговор
    Един познат си купи електрична, често виси въжето за буксир!?