Отидете към основна версия

1 110 0

Бившият SsangYong обяви партньорство с Chery

  • ssangyong-
  • kgm-
  • chery

Първият съвместен корейско-китайски модел ще бъде кросоувър

Марката KGM (бивш SsangYong) сключи стратегическо споразумение с китайския автомобилен гигант Chery. Очаква се, корейската страна да получи достъп до технологиите на Chery, а китайските инвеститори да достигнат пазари, затворени от защитни мита, като това ще стане чрез завода на KGM в Сеул. Вероятно KGM ще има достъп до модулните платформи на Chery, въпреки че все още няма подробности.

Стратегическото партньорство между Chery и KGM е подкрепено на най-високо ниво: споразумението е подписано от председателя на китайския концерн и от ръководителя на KGM. Първият съвместен продукт ще бъде кросоувър: вероятно ще бъде от условния среден клас. Jaguar Land Rover също се интересуват от платформите на Chery, които според експертите са отлични, така че KGM успя да привлече подкрепата на мощен партньор, който ще коригира ситуацията след няколко години липса на финансиране.

Chery се интересува както от южнокорейския пазар, така и от възможността да произвежда автомобили извън Китай. Chery е един от най-големите износители на китайски автомобили, но редица пазари са затворени за тях поради новите мита: Северна Америка, Европа и Турция са се оградили с такси от китайската автомобилна индустрия. Монтажна линия в Корея ще позволи да бъдат заобиколени препятствията с минимални разходи.

Chery не е първата китайска марка, която обръща внимание на южнокорейския пазар. Преди това Geely сключи споразумение с местния филиал на Renault: кросоувърът Grand Koleos е преработен Monjaro. Може би разширяването на гамата на KGM също ще следва подобен път.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини