Отидете към основна версия

1 148 2

КЕВР не бил виновен за скъпия газ

  • газ-
  • тръби-
  • кевр

Контрадемонстриращите пред КЕВР да отидат да протестират пред реалните виновни за повишаването на цените - КЕВР е последната в списъка.

Това посочва в профила си във Фейсбук Илиян Василев.

Преди него са:

- Булгаргаз заради упорития отказ да внесе гъвкавост в договорите, да разшири кръга от доставчици, типа договори, да осигури максимално голям обем газ от местен добив, и разшири възможностите си за реагиране при колебания на пазара т.н.

- БЕХ - защото е принципал на Булгаргаз и се е съгласил с провежданата политика, не и отстранил грешките и неудачните кадрови решения. В известен смисъл отговорността на БЕХ е дори по-голяма на принципа за зелника и този, който го яде. Реалната власт е в БЕХ.

- Министерството на енергетиката в различни правителства - които не са сменили модела Газпром - външен монопол - Булгаргаз вътршен монопол.

- Енергийните експерти, особено партийно свързаните, които вместо да предупредят за бурята и последствията от продължаване на политика на "повече от същото" и отделянето на България като остров на газовия пазар в Европа, продължаваха да получава възнаграждения от разни енергийни дружества за да оправдават абсурдите с "експертно" говорене.

При всички случаи отговорността на КЕВР е след първите три фактора.

Цялата пушилка сега е да стоварят вината върху Иван Иванов, защото е като чуждо тяло - никой не може да го заподозре в задкулисни сделки или далавера. Като бяла врана.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Решението на КЕВР за газта на съд

    От Федерацията на потребителите у нас обявиха, че ще обжалват увеличаването на цените на газта през идната седмица. Това стана ясно след среща на БСП ...
    06.04.2017
    1 215
    4
  • БСП срещу скъпия газ

    Федерация на потребителите и БСП са обсъдили възможността да се обжалва решението на КЕВР за увеличаване на цената на газа. Това стана ясно след среща ...
    06.04.2017
    1 134
    11
  • Шефът на КЕВР: До 24% скок на цената на парното

    „В петък ще се гласуват новите цени на тока и на топлоенергията“, съобщи в сутрешния блок на Нова телевизия Иван Иванов, председател на КЕ ...
    06.04.2017
    925
    4
  • „Булгаргаз“ нямал резерви за по-ниски цени

    Към настоящия момент „Булгаргаз“ няма резерви, за да поиска по-малко увеличение на цената на природния газ. Това призна служебният мини ...
    05.04.2017
    1 292
    1