Last news in Fakti

6 Април, 2017 16:59 1 133 11

БСП срещу скъпия газ

  • газ
БСП срещу скъпия газ - 1
Снимки: Пресцентър БСП

Федерация на потребителите и БСП са обсъдили възможността да се обжалва решението на КЕВР за увеличаване на цената на газа. Това стана ясно след среща на БСП с организации на производители по повод увеличението на цената на газа.

На срещата по покана на БСП са присъствали представители на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите, Българската асоциация на металургичната индустрия, Съюз „Произведено в България”, Федерация на потребителите, Национална асоциация на месопреработвателите, Българска камара на химическата промишленост.

„Такава възможност има и ще бъде обжалвано решението от Федерацията на потребителите другата седмица. Ще подпомогнем с наши юридически съветници процеса по подготовка на жалбата и внасянето в съда”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Вторият въпрос, обсъден на срещата, е да се чуе мнението им за решението на КЕВР. „За тях Комисията не е регулиращ орган. Няма предвидимост в действията й. Няма прозрачност и е лост за защита на монополи. Те очакват от нас, и ние поехме този ангажимент, в първите дни от работата на новия парламент, да поканим Комисията в Народното събрание и да направим широка дискусия, на която да присъстват и представители на българските производители от индустриите, които изброих, за да може от Комисията да изложат мотивите си и механизма по който се взима това решение. За да стане една истинска дискусия, каквато не се състоя в КЕВР, преди да вземат решението”, каза Корнелия Нинова.

„Ние ги помолихме, тъй като са реалните производители, да изчислят – как ще се отрази това увеличение на стоките. Има някои производства, при които 70% от себестойността на продукта се формира от цената на газа. Има други, на които тя не влияе толкова много. Но при хлебопроизводителите- и производството, и охлаждането, и логистиката- ползва газ. И там ще е сериозно отражението върху цената”, каза още Нинова.

Тя добави, че на срещата, от организациите са поискали и са получили ангажимент за законодателни промени, с които да се подобрява прозрачността на бизнес средата и борбата със сивия сектор.

Лидерът на БСП заяви, че след като от организациите покажат разчети за отражение на цените, след увеличение на газа, БСП ще внесе предложение в НС за компенсаторни механизми за увеличаване на доходите на хората.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никита Сергеевич

    7 8 Отговор
    Товариш слаНинова! Советский съюз ,капут! Руснаците вече шофират западни автомобили-скъпи автомобили. Затова и руснаците вдигат цената на газта. Същите твои любими руснаци,дорогая!
  • 2 ИББК

    6 7 Отговор
    Нали вашия кабинет Герджиков го пусна това увеличение. Сега ще обжалвате милите загрижени кумунисти. Никой не ви иска да се връщате на власт ама не го проумявате.
  • 3 onq s konq

    7 5 Отговор
    Обективно погледнато КАКВО МОЖЕ РЕАЛНО ДА НАПРАВИ БСП СРЕЩУ ПОСКЪПВАНЕ НА ГАЗА?Ами тя нито ще има правителство,нито мнозинство в Парламента...Ще й обърнат руснаците внимание на Нинова и ще намалят цената на горивата ли?Фрапиращото обаче е друго:КАК Е ВЪЗМОЖНО САМО С ЛЪЖИ И СЛАДКИ ПРИКАЗКИ БСП ДА ОМАЕ ТОЛКОВА ХОРА В БЪЛГАРИЯ ЗА ИЗБОРИТЕ?!!Жалкото в случая е,че червените поддръжници гласуваха за БСП за да осъществят някакъв свой невъзможен блян по отминалите времена,подлъгани от гръмките обещания и клетви на Нинова.Каймака на управата на БСП обаче ...много точно си беше направила сметката и се беше прицелила в ДВОЙНО ПО ГОЛЯМАТА ДЪРЖАВНА/И ЗАКОННА/ СУБСИДИЯ ЗА ОТДЕЛЕН ГЛАС,Т.Е. "програмата максимум " беше "да спечелим властта и да си грабим както си знаем като при Орешарски"."Програмата минимум" пък е "ако не спечелим властта,поне за разлика от предходните избори когато си разделихме 5 МИЛИОНА,СЕГА ЩЕ СИ ДЕЛИМ 10 МИЛИОНА ЛЕВА".Естествено БСП не са прости като В.Сидеров да ходат показно в Куба и да пръскат демонстративно пари по баровете за скъпо шампанско и "други",а тихичко си ги прибират в джобчето и си ги харчат дискретно и поединично,далеч от любопитната преса!
  • 4 ОПАА

    8 4 Отговор
    ПЕЧАЛБАТА НА ГАЗПРОМ ДОСТИГНА 80%. ИЗВОД: ОГРАБВАТ НИ МНОГО ЯКО

    Коментиран от #5

  • 5 кроко

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "ОПАА":

    Няма как едно тролче да знае колко е печалбата на Газпром и освен това, цената на газа се сформира спрямо алтернативни горива. Увеличението на цената е в световен мащаб от всички доставчици на газ и е заради поскъпване от преди 9 месеца на цената на петрола. Дори и боко тиквата да ви беше направил хъбчетата, пак щеше да има скок, щото всички вдигат цената, не само Газпром.
    А защо Газпром увеличава към Булгаргаз цената с 15%, а ДКЕВР предлара 32%, попитайте вашия човек Иван Иванов, който е трябвало да оповести новите цени през Януари. Според мен, за да може тиквата като дойде на власт да намали до реалната цена и да се бие в гърдите колко велик е!

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Кроки...Стига с тия менте опорни точки бе!ОТ КЪДЕ ИВ.ИВАНОВ ЩЕ ЗНАЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЧЕ ББ ЩЕ СПЕЧЕЛИ НА ИЗБОРИТЕ,че да му постила удобни цени?Ами нали ВСИЧКИ ВИЕ от котилото викахте че ТЕРБ е като НДСВ със "затихващи функции",че ги чака затвор и че ...и т.н.?!Сега обаче друга песничка припявате.И ви казах-платете ми и ще ви напиша читави опорни точки,с които да се гордеете не само в БГ,но и в чужбина!Ама не ...скрънзи такива:)

    Коментиран от #7

  • 7 кроко

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    И да не беше спечелил пак щеше да стане същото, самоче тогава ГРОБ и троловете щяхте да ревете "Вижте какво става като дойде БСП на власт, съсипаха икономиката!"

    Коментиран от #8

  • 8 antimediator

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    БКП-БСП управлява от 1944 година.
    Видяли сме какво може затова да си налягат парцалите.Трябваше да им се спретне една лустрация и да бяхме отдавна приключили разговора.
    Тогава и ти щеше да си траеш.

    Коментиран от #9

  • 9 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "antimediator":

    Аз нямаше да си трая не щото е демокрация, а щото винаги си говоря това, което мисля и искам да кажа. Но съм съгласен за лустрацията, щото много от демократите като Костов нямаше да бъдат на власт, да не споменавам за леля Цецка и Бойко Борисов!
  • 10 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    и тая няма срам.вместо да се обади на радев и да сложат вето на цените до идване на новото правителство,тя ще съди кевр:)))))))))))))))!всъщност принципа е много прост ,като видяха, че няма да управляват от бсп то решиха да насложат стъпици на следващия мандат.позната комунистическа практика .почна ламбо с приказките, че трябвало мажоритарен вот и се продължи с екстремното вдигане на ток и вода ,та следващите да имат проблеми .сега обаче цирка ще бъде голям като борисов доиде на власт и свали цените на газа.ще бъде смях през сълзи и театрални водевили на гърба на българина.
  • 11 Славуца Провансалска

    1 0 Отговор
    -Как ниновица-курнелия е срещу руският газз на газпром и скъпото му разпространение във задунайская губерния като тя и нейните комунистически другарчета ни го натрисат като неискат да се добива Български нефт и газ и направиха мораториум и свалиха първото правителство на Бойко Борисов и на ГЕРБ по-нареждане на щуката от Москва....?!-П.С.-Колежката Л..новска пита-Трябва ли да се вкарат всичките от БСП в скоби К.рви във затвора за антидържавна и подривна дейност срещу собствения си народ...?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове